pilio1204Αύξηση της τάξης του 35% παρουσίασαν οι κρατήσεις από μεμονωμένους πελάτες στα παραδοσιακά και αγροτουριστικά καταλύματα της χώρας τη φετινή σεζόν σε σχέση με πέρυσι. Τούτο επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το δίκτυο Guest Inn, ενεργό μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τουρισμού Υπαίθρου EuroGites από το 2004, το οποίο απαριθμεί περισσότερους από 250 ξενώνες-μέλη.

Μάλιστα, οι μήνες Σεπτέμβριος-Οκτώβριος κινούνται ακόμη δυναμικά, ακολουθώντας τη σημαντική άνοδο που εμφάνισε η περίοδος Απριλίου-Μαΐου. Ακολουθώντας την επιβεβαιωμένη πλέον από το 2013 αύξηση του τουρισμού στη χώρα μας και την αυξανόμενη ένδειξη ενδιαφέροντος για κρατήσεις από μεμονωμένους πελάτες, οι προβλέψεις για το 2015 είναι ακόμα πιο αισιόδοξες. Το δίκτυο Guest Inn έχει ήδη λάβει τις πρώτες κρατήσεις (early bookings) για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2015, από τον περασμένο Ιούλιο, οι οποίες και συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό.

Κατά τη φετινή χρονιά, πρώτοι σε προτίμηση προορισμοί είναι η Κρήτη και οι Κυκλάδες, ενώ ακολουθούν η Πελοπόννησος, η Στερεά Ελλάδα και η Θεσσαλία. Σημαντική είναι η αύξηση του μέσου όρου διανυκτερεύσεων ανά ξενώνα από 4,7 διανυκτερεύσεις σε 5,5 συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές, ενώ η αύξηση τζίρου ανά ξενώνα του δικτύου είναι της τάξης του 20%.

Η γαλλόφωνη αγορά συνεχίζει να αποτελεί το κυριότερο ταξιδιωτικό κοινό του Guest Inn (78%), καθώς οι συγκεκριμένοι επισκέπτες ψάχνουν την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά των ξενώνων του δικτύου.

Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί ιδιαίτερα το ενδιαφέρον για πιο στοχευμένες κινήσεις προβολής από τους ιδιοκτήτες μικρών ξενώνων και το δίκτυο Guest Inn αποτελεί πλέον έναν σημαντικό παράγοντα εναλλακτικής και ποιοτικής διαμονής στη χώρα μας.

Προβάλλοντας τις άγνωστες και ανεξερεύνητες περιοχές της ελληνικής υπαίθρου και δίνοντας την ευκαιρία στους ξένους ταξιδιώτες να ανακαλύψουν την αυθεντική Ελλάδα, τους τελευταιους μήνες προστέθηκαν, νέοι προορισμοί στο δίκτυο: στις Σέρρες η Λίμνη Κερκίνη, στην Αιτωλοακαρνανία το Κρυονέρι, στη Φθιώτιδα η Γραβιά και ο Αχινός, ενώ εντάχθηκαν επίσης νέες περιοχές όπως η Καστοριά, η Λήμνη Πλαστήρα, η Χάλκη, η Φολέγανδρος, η Αστυπάλαια, οι Παξοί και η Ιθάκη, ενώ ενδυναμώθηκαν ήδη υπάρχοντες προορισμοί, όπως η Κρήτη, οι Κυκλάδες, η Πελοπόννησος και το Πήλιο.

Την ίδια ώρα, το δίκτυο Guest Inn συμμετέχει στο 5ο Ευρωπαικό Συνέδριο Τουρισμού Υπαίθρου που οργανώνεται στην Αυστρία από 6-8 Οκτωβρίου και αναμένεται να αποτελέσει σταθμό για την εξέλιξη του αγροτουρισμού. Η συνιδρύτρια του δικτύου Guest Inn κα Πέγκυ Μπαλιτσάρη θα είναι από τους κύριους ομιλητές του συνεδρίου και θα καλύψει την επίκαιρη ενότητα “what do we need for a good future”.