Η Lufthansa διαπραγματεύεται κρατικές ενισχύσεις αλλά τα αποθέματα μειώνονται γρήγορα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Carsten Spohr δήλωσε: “Συνολικά, χάνουμε ένα εκατομμύριο ευρώ από το αποθεματικό ρευστότητας κάθε ώρα”.

Η πανδημία δυσκόλεψε ακόμη και αρχικά υγιείς εταιρείες όπως η Lufthansa (LH). Ο Διευθύνων Σύμβουλος της LH Spohr στέλνει δεκάδες χιλιάδες υπαλλήλους σε εργασία βραχείας διάρκειας και συζητάει με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για οικονομική βοήθεια.

“Συνολικά, χάνουμε ένα εκατομμύριο ευρώ από το αποθεματικό ρευστότητας κάθε ώρα – μέρα και νύχτα, εβδομάδα με την εβδομάδα και πιθανώς ακόμη και μήνα με μήνα”, δήλωσε ο Spohr σε μήνυμα προς τους εργαζόμενους την Τετάρτη.

Η αεροπορική εταιρεία μεταφέρει σήμερα μόνο 3.000 επιβάτες, αντί για 350.000 καθημερινά.

Η πανδημία σημαίνει “τη μεγαλύτερη πρόκληση στην ιστορία μας”, δήλωσε ο Spohr .

Η Lufthansa θα μπορούσε να αντιμετωπίσει την κρίση με χρηματοοικονομικά αποθέματα άνω των τεσσάρων δισεκατομμυρίων ευρώ, αλλά ο όμιλος κατέγραψε μόνο ένα “κλάσμα των εσόδων”. Προβλέπεται επομένως ότι η εταιρεία θα επιβιώσει μόνο με την κρατική στήριξη. Ωστόσο, ο Spohr ήταν αισιόδοξος ότι οι συνομιλίες θα λήξουν θετικά.

Ο όμιλος Lufthansa ανακοίνωσε εκτεταμένα μέτρα για εξοικονόμηση την Τρίτη.

Επίσης, σύμφωνα με τον Spohr, 7.000 εργαζόμενοι επηρεάζονται από τα μέτρα, συμπεριλαμβανομένων 1.400 στην Germanwings. Προκειμένου να απασχοληθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι υπάλληλοι σε μια εναλλακτική εργασία μέσα στην ομάδα μας, τα νέα μοντέλα μερικής απασχόλησης είναι απαραίτητα. “Τώρα απαιτείται αλληλεγγύη και ευελιξία”, δήλωσε ο Spohr στους υπαλλήλους.