Η Γερμανική Ένωση Τουρισμού (DTV) φοβάται ότι θα υπάρξουν υπαρξιακές συνέπειες για τη βιομηχανία στη Γερμανία ενόψει της παρατεταμένης διακοπής των ταξιδιών.

“Ένα δεύτερο μεγάλο κύμα ακυρώσεων μπορεί να ακολουθήσει σύντομα, το οποίο θα υπερβεί τη ρευστότητα πολλών εταιρειών. Η αποτυχημένη περίοδος του Πάσχα δεν μπορεί πλέον να επανακτηθεί σε πολλούς τομείς του τουρισμού”, προειδοποίησε την Τετάρτη ο Διευθύνων Σύμβουλος της DTV Norbert Kunz.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις των ομοσπονδιακών και κρατικών κυβερνήσεων, οι Γερμανοί θα πρέπει να συνεχίσουν να ζουν χωρίς ταξίδια προς το παρόν καθώς οι παγκόσμιες απαγορεύσεις συνεχίζονται. Αυτό ισχύει επίσης για ημερήσιες εκδρομές και τον εσωτερικό τουρισμό. Οι προσφορές διαμονής στη Γερμανία θα πρέπει να συνεχίσουν να διατίθενται μόνο για απαραίτητους και ρητά μη τουριστικούς σκοπούς.

“Πρέπει να εξασφαλίσουμε την επιβίωση των τουριστικών παρόχων κατά τη διάρκεια αυτής της εξαιρετικής κατάστασης και των θέσεων εργασίας”, τόνισε ο Kunz.

Η Γερμανική Ταξιδιωτική Ένωση (DRV) χαρακτήρισε τις μέχρι τώρα αποφάσεις ως λογικές. “Όπως ήταν αναμενόμενο, τα ταξίδια στο εξωτερικό δεν μπορούν να είναι το πρώτο βήμα για τη βελτίωση της παρούσας κατάστασης”, δήλωσε ο πρόεδρος της DRV Norbert Fiebig. Δεν είναι ακόμη δυνατό να πούμε ακριβώς πότε οι πολίτες στη Γερμανία και στο εξωτερικό θα μπορούν να πάνε ξανά σε διακοπές. “Αυτό θα διαφέρει από προορισμό σε προορισμό και θα εξαρτηθεί από ιατρικές και κανονιστικές αποφάσεις.”