Υπολογίζεται ότι η ταξιδιωτική βιομηχανία του Ιράν έχασε 53 τρισεκατομμύρια rial (περίπου 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια) τους τελευταίους δύο μήνες. Αυτό αναφέρουν πρόσφατα στοιχεία από τον Σύνδεσμο Ιρανικών Ξενοδόχων.

Ακόμα και τα δάνεια που προσφέρει η κυβέρνηση με επιτόκιο 12% δεν έχουν καταφέρει να αντισταθμίσουν τη χασούρα. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ισλαμικό Πρακτορείο Ειδήσεων  (IRNA).

Παράλληλα, έχει ζητηθεί από την κυβέρνηση να επεκτείνει την φορολογική απαλλαγή στην τουριστική βιομηχανία. Αυτό τουλάχιστον έως το τέλος του τρέχοντος ιρανικού ημερολογιακού έτους που λήγει στις 20 Μαρτίου 2021.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έχει διαθέσει ένα πακέτο 750 τρισεκατομμυρίων rial (περίπου 18 δισεκατομμύρια δολάρια) για να βοηθήσει τα νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος και τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Οι αισιόδοξες προβλέψεις, ωστόσο, αναμένουν ότι το Ιράν θα επιτύχει μια τουριστική άνθηση μετά τον περιορισμό του κορωνοϊού, Μάλιστα θεωρείται ότι ο ο αντίκτυπός του θα είναι προσωρινός για μια χώρα που κατετάγη η τρίτη πιο ταχέως αναπτυσσόμενη.