Η Airbus ανακοίνωσε ζημία χρήσης 481 εκατομμυρίων ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2020, από κέρδη 40 εκατομμυρίων ευρώ το αντίστοιχο διάστημα της περασμένης χρονιάς.

Ο τζίρος της υπέστη μείωση 15,2% τους πρώτους τρεις μήνες της χρονιάς, στα 10,6 δισεκατομμύρια ευρώ, γεγονός που «αντανακλά το δύσκολο περιβάλλον που πλήττει την αγορά της εμπορικής αεροπορίας».

Το πρώτο τρίμηνο, η ευρωπαϊκή βιομηχανία παρέδωσε 40 λιγότερα αεροσκάφη απ’ ό,τι την περασμένη χρονιά, εξαιτίας των συνεπειών της πανδημίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Airbus διατύπωσε μια πολύ ψυχρή εκτίμηση για τον αντίκτυπο που θα έχει η πανδημία του κορωνοϊού στην εταιρεία, προειδοποιώντας τους 135.000 εργαζομένους του ομίλου να προσδεθούν, ενόψει περισσότερων απολύσεων και εκτιμώντας ότι η ίδια η επιβίωσή της θα τεθεί σε κίνδυνο αν δεν αναληφθεί δράση άμεσα.

Σε επιστολή του προς το προσωπικό, ο διευθύνων σύμβουλος της Airbus Γκιγιόμ Φορί σημείωσε πως η εταιρεία «χάνει χρήματα με ταχύτητα άνευ προηγουμένου» και η μείωση της παραγωγής της κατά το ένα τρίτο και πλέον δεν αντανακλά καν το χειρότερο σενάριο και θα συνεχίσει να αξιολογείται.