H Διοίκηση της Deutsche Hospitality, παίρνει τα μέτρα της αναπτύσσοντας νέα στρατηγική για τα ξενοδοχεία της για το άνοιγμα μετά τον κορωνοϊό.

Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές που εισήγαγε η Deutsche Hospitality ορίζουν την αναθεώρηση και προσαρμογή όλων των μέτρων υγιεινής και απολύμανσης, ειδική εκπαίδευση για κάθε μέλος του προσωπικού και τακτικούς ελέγχους και παρακολούθηση των μέτρων που εφαρμόζονται.

Βασικά σημεία είναι οι συχνότεροι κανόνες καθαρισμού και απολύμανσης καθώς και τα μέτρα κοινωνικής απόστασης στους δημόσιους χώρους.

Περαιτέρω μέτρα περιλαμβάνουν την τοποθέτηση οθονών perspex στη ρεσεψιόν, προληπτικές πληροφορίες επισκεπτών και απολύμανση κλειδιών και καρτών δωματίου.

Μόλις ανοίξουν ξανά τα ξενοδοχεία, η πρώτη προτεραιότητα θα είναι η εφαρμογή και η διασφάλιση της συμμόρφωσης με τα πρότυπα υγιεινής και τους κανονισμούς κοινωνικής απόστασης .

Οι επισκέπτες θα λάβουν δωρεάν μάσκες προσώπου κατόπιν αιτήματος και θα είναι υποχρεωτικά τα προστατευτικά καλύμματα στόματος και μύτης τόσο για τους επισκέπτες όσο και για το προσωπικό σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου και σε εστιατόρια.

Το πρωινό σερβίρεται à la carte ή σε πακέτο . Δεν θα υπάρχει πρωινός μπουφές . Ο συνολικός αριθμός τραπεζιών στα εστιατόρια θα μειωθεί προκειμένου να διατηρηθεί απόσταση 1,5 μέτρων μεταξύ τραπεζιών .

Μόνο οι επισκέπτες που μοιράζονται ένα δωμάτιο ξενοδοχείου θα επιτρέπεται να διαμένουν στο ίδιο τραπέζι. Οι ώρες λειτουργίας του πρωινού και του εστιατορίου θα προσαρμοστούν ανάλογα με τον όγκο των επισκεπτών και στη συνέχεια θα επεκταθούν όπως απαιτείται.

Οι πληρωμές θα είναι χωρίς μετρητά όπου είναι δυνατόν. Περιοδικά, εργαλεία γραφής, ταμπλέτες, διακοσμητικά μαξιλάρια και κουβέρτες έχουν αφαιρεθεί από τα δωμάτια μέχρι νεωτέρας. Οι επιφάνειες στα δωμάτια θα απολυμαίνονται κάθε μέρα.

Μερικά από τα ξενοδοχεία της Deutsche Hospitality, όπως το Steigenberger Hotel am Kanzleramt στο Βερολίνο και το Steigenberger Airport Hotel Frankfurt, παρέμειναν ανοιχτά ακόμη και κατά τη διάρκεια του lockdown για να φιλοξενήσουν βασικούς εργαζόμενους, μέλη της ομάδας κρίσης και επισκέπτες που πραγματοποιούν επείγοντα επαγγελματικά ταξίδια.

Αυτό επέτρεψε στην εταιρεία να αναπτύξει νέα πρότυπα υγιεινής τις τελευταίες εβδομάδες, και αυτά έχουν πλέον προστεθεί σε έναν κατάλογο μέτρων που ήταν ήδη πολύ περιεκτικά. Οι όροι και οι συστάσεις που παρέχονται από κυβερνητικούς φορείς και εμπειρογνώμονες προσαρμόστηκαν με ευελιξία σε συνεχή βάση.

Η Deutsche Hospitality θα ξεκινήσει ανοίγοντας ξανά πολλά IntercityHotels στις 11 Μαΐου, για παράδειγμα στο Ντάρμσταντ, την Ερφούρτη, το Μάιντς, τη Νυρεμβέργη, το Ντούισμπουργκ και το Κίελ.

Αυτό θα ακολουθήσει στις 25 Μαΐου με το άνοιγμα εκ νέου επιλεγμένων ξενοδοχείων των εμπορικών σημάτων Steigenberger Hotels & Resorts και MAXX από τη Steigenberger.

Αυτά περιλαμβάνουν το Steigenberger Parkhotel στο Ντίσελντορφ, το Steigenberger Grandhotel & Spa Petersberg, το Steigenberger Hotel de Saxe στη Δρέσδη, το Steigenberger Grandhotel Handelshof στη Λειψία, το Steigenberger Hotel Munich, το Steigenberger Resorts στη Βαλτική Θάλασσα στο Zingst και Heringsdorf καθώς και το MAXX από τον Steigenberger Sanssouci Potsdam.

Στο Whitsun, θα ακολουθήσει το Jaz στην πόλη της Στουτγκάρδης. Τα ξενοδοχεία Zleep στη Σκανδιναβία ήταν διαθέσιμα στους επισκέπτες τις τελευταίες εβδομάδες.