Η Qatar Airways έδειξε τον δρόμο και ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα δώσει 100.000 εισιτήρια σε όσους βοήθησαν στην κρίση του κορωνοϊού. Η Lufthansa και η Eurowings ακολουθούν τώρα με παρόμοια καμπάνια.

Η Γερμανία χαλαρώνει ξανά και σταδιακά ανοίγει τα σύνορά της. Τα ταξίδια και επομένως οι πτήσεις διακοπών θα γίνουν δυνατά και πάλι. Η Lufthansa και η Eurowings θέλουν να ευχαριστήσουν τους καθημερινούς ήρωες – νοσοκόμους, υπαλλήλους καταστημάτων, μεταφορείς δεμάτων και εργαζόμενους φροντίδας παιδιών – με συνολικά 1.000 εισιτήρια πτήσεων για ευρωπαϊκές πτήσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για τα 500 εισιτήρια πτήσης (συμπεριλαμβανομένης μιας αποσκευής ανά άτομο) μέσω του “Image” και, στη συνέχεια, να εξαργυρώσουν τα εισιτήρια τους μέχρι το τέλος Αυγούστου του 2021.

Μια παρόμοια δράση είχε ανακοινωθεί προηγουμένως από την Qatar Airways. Η αεροπορική εταιρεία, η οποία, όπως και η Lufthansa, πάσχει από την κρίση της πανδημίας, δίνει 100.000 δωρεάν εισιτήρια για επαγγελματίες υγείας σε όλο τον κόσμο. Τα ενδιαφερόμενα άτομα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για εισιτήρια στην Qatar Airways έως τις 18 Μαΐου. Θα εκδοθούν δύο εισιτήρια μετ ‘επιστροφής στην οικονομική θέση.

Στην Qatar οι νικητές μπορούν να επιλέξουν διαδρομές από ολόκληρο το δίκτυο της αεροπορικής εταιρείας. Ο μεταφορέας είπε ότι θα επεκτείνει το δίκτυο διαδρομών σύμφωνα με τη ζήτηση των επιβατών και ανάλογα με τη χαλάρωση των περιορισμών εισόδου σε όλο τον κόσμο.

Η Eurowings και η Lufthansa αυξάνουν σημαντικά τα σχέδια πτήσης τους από τον Ιούνιο και μετά, και στη συνέχεια πιο ελκυστικοί προορισμοί διακοπών όπως η Μαγιόρκα μπορούν να βρεθούν ξανά στο πρόγραμμα.