Όπως όλες οι αεροπορικές εταιρείες, η Singapore Airlines πάσχει από τις συνέπειες της κρίσης του κορωνοϊού. Είναι δύσκολο για την κορυφαία ασιατική αεροπορική εταιρεία, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία της, έπρεπε να αναφέρει απώλειες άνω των 220 εκατ.δολάρια.

Η εταιρεία είχε μια ισχυρή αρχή για το οικονομικό έτος 2019/20, αλλά το τελευταίο τρίμηνο από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του 2020 κατέστρεψε τον ισολογισμό της. Μόνο τους τρεις μήνες, προέκυψε απώλεια 803 εκατομμυρίων δολαρίων. Πέρυσι, η SIA κέρδισε 253 εκατομμύρια δολάρια.

Από τον Φεβρουάριο, οι συνθήκες της αγοράς είχαν επιδεινωθεί τόσο πολύ που η παγκόσμια ζήτηση για πτήσεις SIA μειώθηκε και το μεγαλύτερο μέρος της εναέριας κυκλοφορίας σταμάτησε λόγω των περιορισμών ταξιδιού. Η αεροπορική εταιρεία μείωσε προσωρινά την προσφορά της κατά 96%. Για να διατηρήσει τη ρευστότητά της, εκδίδει τώρα νέες μετοχές και μετατρέψιμα ομόλογα. Επιπλέον, όπως και με άλλες αεροπορικές εταιρείες της Star Alliance, υπάρχει μια αυστηρή πολιτική λιτότητας.

Οι κεφαλαιουχικές δαπάνες μειώθηκαν κατά 12%. Η SIA θέλει επίσης να αναβάλει τις ημερομηνίες παράδοσης για τα αεροσκάφη που έχει παραγγείλει και, συνεπώς, να τα προσαρμόσει στη νέα ζήτηση.

Εκτός από την πανδημία του ιού , η χαμηλή τιμή του πετρελαίου συνέβαλε επίσης στην πρώτη ετήσια απώλεια. Όπως ανέφερε η SIA , οι πράξεις υψηλής αντιστάθμισης καυσίμων είχαν αρνητικό αντίκτυπο στο συνολικό αποτέλεσμα.