Τo Τourism Today εγκαινιάζει μια μεγάλη έρευνα με θέμα: «Αγροδιατροφή και τουρισμός στον καιρό του κορωνοϊού», σε μία προσπάθεια να μεταφέρει το στίγμα της εποχής και να αφουγκραστεί τις ανάγκες της αγοράς εν μέσω μιας υγειονομικής κρίσης, αλληλένδετης με μια οικονομική κρίση, κατά την οποία ο αγροδιατροφικός τομέας καλείται όχι απλά να επιβιώσει, αλλά και να διαδραματίσει ενδεχομένως έναν σημαντικό ρόλο στην επανεκκίνηση της οικονομίας.

Μέρος 7ο

Κάτια Γερασίδου
Υπεύθυνη εξαγωγών της εταιρείας Ποτοποιία – Αποσταγματοποιία Δ. Χατζόπουλος

Η Κάτια Γερασίδου, υπεύθυνη εξαγωγών της εταιρείας Ποτοποιία – Αποσταγματοποιία Δ. Χατζόπουλος, μιλά για τις ευκαιρίες που γεννά η κρίση και επισημαίνει πως η πανδημία μπορεί να αναδειχθεί σε ευκαιρία να αναβαθμιστούν και να αξιοποιηθούν τα ελληνικά προϊόντα.

  • Πόσο σας έχει επηρεάσει μέχρι στιγμής η υγειονομική κρίση του κορωνοϊού;

Είναι γεγονός πως κάθε μορφής κρίση έχει επιπτώσεις (π.χ. η οικονομική κρίση που πέρασε η χώρα μας την τελευταία δεκαετία). Η υγειονομική κρίση του κορωνοΐου ήταν μια νέας μορφής κρίση και επηρέασε όλο τον πλανήτη, τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και σε κάθε μορφής επιχείρηση καθώς και τη δική μας.

Η εταιρεία μας όμως έχοντας πάντα πίστη στις δυνατότητες της, αξιοποίησε αυτή την κρίση χρησιμοποιώντας το χρόνο που μας δόθηκε εν μέσω καραντίνας για την βελτίωση και εξέλιξη ανώτερης ποιότητας των προϊόντων μας, που δεν είναι άλλα από το Ούζο και Τσίπουρο Χατζόπουλος.

  • Μπορεί η διασύνδεση της αγροδιατροφής με τον τουρισμό να αποτελέσει ένα “όπλο” απέναντι στις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης;

Θεωρώ πως η αγροδιατροφή ήταν πάντα αυτή που έδινε προστιθέμενη αξία στον τουρισμό και πρόβαλλε την κάθε χώρα-περιοχή, μέσω των προϊόντων της.

  • Πώς βλέπετε την επόμενη ημέρα για τον κλάδο της αγροδιατροφής;

Η επόμενη ημέρα για τον κλάδο της αγροδιατροφής θα πρέπει να μας βρει ενωμένους και δίνοντας την θέση που τις αξίζει, στηρίζοντας τα εξαιρετικής ποιότητας ελληνικά προϊόντα μας, περισσότερο από ποτέ.

  • Μπορεί η υγειονομική κρίση να λειτουργήσει ως ευκαιρία για την αγροδιατροφή;

Όπως προανέφερα είναι ευκαιρία να αναβαθμίσουμε και να αξιοποιήσουμε αυτό τον θησαυρό, αρκεί να αντιληφθούμε όλοι τον πλούτο που έχουμε και να τον μεταχειριστούμε όπως του πρέπει.