Το Ισραήλ χαλαρώνει τους περιορισμούς στην τροφοδοσία και τα ξενοδοχεία, καθώς εστιατόρια, μπαρ και παμπ κατάφεραν να καλωσορίσουν ξανά τους επισκέπτες σήμερα το πρωί.

Η ισραηλινή κυβέρνηση ενέκρινε την Τρίτη το απόγευμα την άρση πολλών περιορισμών που είχαν επιβληθεί λόγω της κρίσης της πανδημίας. Το κοινό μπορεί επίσης να επισκεφθεί ξανά πισίνες και τουριστικά αξιοθέατα. Τα ξενοδοχεία ανοίγουν επίσης σταδιακά.

“Τα βήματα χαλάρωσης εγκρίθηκαν χάρη στη συνεχιζόμενη μείωση και τη σταθεροποίηση του αριθμού των νέων λοιμώξεων κάθε μέρα”, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση. Ωστόσο, εξακολουθούν να ισχύουν οι κανόνες υγιεινής και οι άνθρωποι ενθαρρύνονται να διατηρούν την απόσταση και να φορούν προστατευτικές μάσκες. Οι ιδιοκτήτες εστιατορίων πρέπει να διασφαλίζουν ελάχιστη απόσταση 1,50 μέτρων μεταξύ τραπεζιών. Η μη συμμόρφωση με τους κανόνες θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρόστιμα έως 1.300 ευρώ.

Στα εμπορικά κέντρα επιτρέπεται ένας επισκέπτης ανά επτά τετραγωνικά μέτρα – προηγουμένως η καθορισμένη απόσταση ήταν διπλάσια.

Την Τρίτη, αποφασίστηκε επίσης να παραμείνουν ανοιχτά τα νηπιαγωγεία και τα σχολεία κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, έτσι ώστε οι γονείς να μπορούν να εργάζονται χωρίς προβλήματα.

Στα εμπορικά κέντρα επιτρέπεται ένας επισκέπτης ανά επτά τετραγωνικά μέτρα – προηγουμένως η καθορισμένη απόσταση ήταν διπλάσια.

Την Τρίτη, αποφασίστηκε επίσης να παραμείνουν ανοιχτά τα νηπιαγωγεία και τα σχολεία κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, έτσι ώστε οι γονείς να μπορούν να εργάζονται χωρίς προβλήματα. Η πανδημία έβαλε το Ισραήλ σε οικονομική κρίση. Ο αριθμός των ανέργων έχει αυξηθεί σε πάνω από ένα εκατομμύριο, και το ποσοστό ανεργίας ήταν 25 τοις εκατό αυτό το μήνα. Τον Φεβρουάριο ήταν ακόμη τέσσερα τοις εκατό.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, ο ιός έχει μέχρι στιγμής ανιχνευθεί σε 16.757 άτομα στο Ισραήλ, 14.457 έχουν αναρρώσει, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, 281 άτομα έχασαν τη ζωή τους.