Σχέδιο για την δημιουργία και άλλων γκολφ στην Κρήτη από τον Θεόδωρο Βασιλάκη

Του ΧΑΡΗ ΝΤΙΓΡΙΝΤΑΚΗ

Στον έλεγχο του Ομίλου Βασιλάκη πέρασε το Golf της Κρήτης. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Επένδυσης» ο γνωστός -λάτρης του golf-επιχειρηματίας κ. Θεόδωρος Βασιλάκης προέβη στην εξαγορά των μετοχών των επιχειρηματιών Ανδρέα Μεταξά και Παντελή Σαπουνάκη τις προηγούμενες ημέρες, με αποτέλεσμα να ελέγχει σήμερα μερίδια άνω του 68% της ΚΡΗΤΙΚΑ ΓΚΟΛΦ Α.Ε, αποκτώντας έτσι την καταστατική πλειοψηφία της εταιρείας. Επισημαίνεται ότι οι κ. κ. Μεταξάς και Σαπουνάκης ήλεγχαν αθροιστικά ποσοστό ύψους 48% της επιχείρησης. Μικρότερα μερίδια στην εταιρεία διαθέτουν άλλοι τουριστικοί επιχειρηματίες της Κρήτης, καθώς και ο δήμος Χερσονήσου στον οποίο βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του γκολφ. Το ποσό που δαπανήθηκε δεν είναι προς ώρας γνωστό αλλά είναι βέβαιο ότι ο κ. Βασιλάκης θα προχωρήσει σε εκτενές πρόγραμμα ανακαίνισης του γηπέδου προκειμένου αυτό να καταστεί ελκυστικότερο για τους ανά τον κόσμο αθλητές του γκολφ. Μάλιστα ήδη το γήπεδο παραμένει κλειστό και προσιδιάζει με εργοτάξιο ούτως ώστε να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες σχετικές εργασίες, ανακαίνισης-αναβάθμισης του. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο πολυσχιδής επιχειρηματίας ήδη εξετάζει και άλλες περιοχές της Μεγαλονήσσου μαζί με φορείς της Κρήτης, ούτως ώστε να προχωρήσει στην δημιουργία και άλλων 3 γηπέδων γκολφ προκειμένου η Κρήτη να γίνει Golf προορισμός. Επισημαίνεται ότι προκειμένου μια περιοχή να καταστεί golf destination απαιτούνται κατ’ ελάχιστον 4 γήπεδα γκολφ. Άλλωστε ανάλογη οδό ακολουθεί και το Costa Navarino στη Μεσσηνία. Υπογραμμίζεται ότι η ανάπτυξη γηπέδων γκολφ στην Ελλάδα αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για την άμβλυνση της εποχικότητας δεδομένου ότι οι 70 εκατ. τουρίστες λάτρεις του γκολφ ταξιδεύουν όλο το χρόνο. Πρόκειται για υψηλού βαλαντίου τουρίστες οι οποίοι αρέσκονται να αλλάζουν τουλάχιστον 3 γήπεδα γκολφ που δεν πρέπει να απέχουν ιδιαίτερα το ένα από το άλλο σε κάθε τους ταξίδι.

Υπογραμμίζεται ότι σήμερα, κάτω από την επιχειρηματική «ομπρέλα» του κ. Θεόδωρου Βασιλάκη, που αποτελεί έναν δανδή του ποιοτικού τουρισμού, πέραν της Aegean Airlines, Αutohellas Hertz βρίσκονται μεταξύ άλλων οι ΒΑΚΑΡ ΑΒΕΕ και ΤΕΧΝΟΚΑΡ ΑΒΕΕ, αποκλειστικοί αντιπρόσωποι των αυτοκινήτων Saab και Seat αντίστοιχα, καθώς και η ΒΕΛΜΑΡ ΑΒΕΕ.

Το Γήπεδο Γκολφ της Κρήτης βρίσκεται περίπου 24 χιλιόμετρα ανατολικά του Διεθνούς Αεροδρομίου “Νίκος Καζαντζάκης” στο Ηράκλειο της Κρήτης. Άνοιξε τον Οκτώβριο του 2003 και λειτουργεί όλο το χρόνο. Το γήπεδο καταλαμβάνει έκταση 720 στρ., είναι 18 οπών και σχεδιάστηκε από την PGA Design Consulting της Μεγάλης Βρετανίας. Είναι τύπου «Desert Golf», (δηλ. σε φυσικό περιβάλλον) σχεδιασμένο σε διεθνή πρότυπα της PGA, ώστε να πληροί τις προδιαγραφές και απαιτήσεις των golfers και να είναι κατάλληλο για τη διεξαγωγή διεθνών τουρνουά. Το αρχικό κόστος της επένδυσης της ΚΡΗΤΙΚΑ ΓΚΟΛΦ Α.Ε. ( η εταιρεία ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 1997) άγγιξε τα 14,5 εκατ. ευρώ, αλλά έκτοτε έχουν δαπανηθεί ουκ ολίγα ποσά για την συντήρηση του. Διαθέτει μεγάλους χώρους για προπόνηση, συμπεριλαμβανομένης double-ended σκεπαστής έκτασης 300 γιαρδών για driving, χώρο για εξάσκηση στο short game και δύο practice greens. Τέλος το Γήπεδο Γκολφ της Κρήτης διαθέτει επίσης Ακαδημία Γκολφ για έφηβους και ενήλικες και club house με εστιατόριο και κατάστημα με είδη Γκολφ.