Η Γερμανική Ένωση Ταξιδιών DRV καλωσορίζει την επιστροφή σε διαφοροποιημένες ταξιδιωτικές συμβουλές.

“Αυτό είναι ένα σωστό και πολύ σημαντικό βήμα για τους ταξιδιώτες και φυσικά την ταξιδιωτική βιομηχανία με εκατοντάδες χιλιάδες υπαλλήλους”, λέει ο Πρόεδρος της Γερμανικής Ένωσης Ταξιδιών (DRV), κ. Νόρμπερτ Φίμπιχ σχολιάζοντας την απόφαση του Ομοσπονδιακού Υπουργικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με αυτή, η παγκόσμιοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί του Ομοσπονδιακού Γραφείου Εξωτερικών από τις 15 Ιουνίου θα αντικατασταθούν από ταξιδιωτικές πληροφορίες ανά χώρα για πολλές χώρες της Ευρώπης.

“Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει τώρα ένα ορισμένο ποσό ασφάλειας προγραμματισμού και ο κινητήρας για την επανεκκίνηση του ταξιδιού μπορεί να ξεκινήσει, μιας και χρειάζεται επίσης ένα ορισμένο χρόνο προετοιμασίας”, προσθέτει ο κ. Φίμπιχ. “Φυσικά, η υγεία είναι κορυφαία προτεραιότητα – αυτό είναι αυτονόητο. Η άρση της γενικής ταξιδιωτικής προειδοποίησης είναι σε κάθε περίπτωση μια ελπίδα για τις εταιρείες του τουρισμού”.

“Λαμβάνοντας υπόψη τους απαραίτητους κανόνες υγιεινής και απόστασης, ο τουρισμός μπορεί να ξεκινήσει ξανά για δημοφιλείς χώρες διακοπών – ακόμη και αν οι αντίστοιχες χώρες έχουν προσαρμόσει τις απαιτήσεις εισόδου τους, ώστε να είναι δυνατή η ασφαλής είσοδος και έξοδος.

“Τώρα είναι σημαντικό να εξετάσουμε υπεύθυνα το μέλλον και, σε ένα περαιτέρω βήμα, να εξετάσουμε τους ταξιδιωτικούς προορισμούς εκτός Ευρώπης. Το πρότυπο θα πρέπει επίσης να ισχύει κι εκεί, αναλόγως με το πόσο καλά οι μεμονωμένες χώρες αντιμετώπισαν την πανδημία, πόσο ψηλά είναι οι αριθμοί των λοιμώξεων και πώς αντέδρασε το σύστημα υγείας. “Εάν αυτά τα γεγονότα το επιτρέψουν, ανοίγματα μπορούν επίσης να γίνουν για δημοφιλείς περιοχές διακοπών εκτός Ευρώπης”, ελπίζει ο κ. Φίμπιχ.

Ταξιδιωτική απαγόρευση είχε τεθεί σε ισχύ για όλα τα ταξίδια στο εξωτερικό από τις 17 Μαρτίου, οπότε οι ταξιδιωτικοί πράκτορες αναγκάστηκαν να ακυρώσουν όλα τα ταξίδια διακοπών εκτός Γερμανίας.

Η παγκόσμια ταξιδιωτική προειδοποίηση επηρεάζει ολόκληρη την ταξιδιωτική βιομηχανία – ταξιδιωτικά γραφεία και πράκτορες, καθώς και εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων, κρουαζιερόπλοια, παρόχους συστημάτων κρατήσεων, ταξιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, αεροδρόμια και όλες τις άλλες εταιρείες που συμμετέχουν στην ταξιδιωτική αλυσίδα.