Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόκειται να μεταβεί το Σάββατο στη Σαντορίνη, ενόψει του «ανοίγματος» του τουρισμού, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Όπως επεσήμανε ο κ. Πέτσας η χώρα μας θα υποδέχεται από τις 15 Ιουνίου, τουρίστες από αεροδρόμια που βρίσκονται στη λίστα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας Αεροπορίας (EASA) με χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο.

Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Ιουνίου εκτός από το αεροδρόμιο της Αθήνας ξεκινούν και πάλι οι πτήσεις εξωτερικού στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, ενώ από την 1η Ιουλίου ανοίγουν όλα τα αεροδρόμια της χώρας.

“Ετοιμαζόμαστε τώρα, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, για το επόμενο μεγάλο βήμα που είναι το άνοιγμα των εποχιακών καταλυμάτων και των πυλών της χώρας στους επισκέπτες της”.

Προτεραιότητα η υγεία και η ασφάλεια για όλους

Σχετικά για το ολοκληρωμένο σχέδιο θωράκισης του τουρισμού μας από πιθανά εισαγόμενα κρούσματα του κορωνοϊού, λεπτομερείς ανακοινώσεις θα υπάρξουν, τα επόμενα 24ώρα, από το Υπουργείο Υγείας και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Πιθανότατα την Πέμπτη, είπε, θα γίνουν ανακοινώσεις από το Υπουργείο Υγείας και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, όσον αφορά τα τεστ. Πόσα, πότε, πού, πώς θα γίνονται- καθώς και την ενίσχυση των υγειονομικών δομών της χώρας μας με ιδιαίτερη έμφαση στα νησιά, ώστε να αντιμετωπιστούν ενδεχόμενα κρούσματα κορωνοϊού.

Όπως τόνισε η υγεία και η ασφάλεια για όλους. Για τους εργαζόμενους στο χώρο του τουρισμού, για τους κατοίκους των τουριστικών προορισμών και βεβαίως για τους επισκέπτες μας, αποτελεί βασική κυβερνητική προτεραιότητα.