Η Lufthansa παραδέχτηκε ότι πολλές παραπάνω θέσεις εργασίας θα μειωθούν, από τις 10.000 που είχε υποδηλώσει προηγουμένως ότι δρομολογεί. Oι απολύσεις μπορεί να επηρεάσουν έως 26.000 υπαλλήλους.

Μιλώντας μετά από συνάντηση με τα συνδικάτα, εκπρόσωπος της εταιρείας είπε ότι η αεροπορική εκτιμά ότι έχει 22.000 περισσότερες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης ή 26.000 υπαλλήλους, σύμφωνα με το Reuters.

Την περασμένη εβδομάδα δεσμεύτηκε για ευρεία αναδιάρθρωση, από περικοπές χιλιάδων θέσεων εργασίας έως πωλήσεις assets, καθώς αναζητά την αποπληρωμή των 9 δισ. ευρώ κρατικής διάσωσης που δέχτηκε για να αντιμετωπίσει την κρίση που προκάλεσε η πανδημία κορωνοϊού.

Η εκπρόσωπος σημείωσε ότι οι περικοπές θέσεων εργασίας θα είναι σημαντικά περισσότερες από τις 10.000 που είχε εκτιμήσει η εταιρεία προηγουμένως.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία είχε σημαντικές απώλειες είχε το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, καθώς τα αποτελέσματα επηρεάστηκαν από την πανδημία του κορωνοϊού, ενώ κατέγραψε καθαρή ζημιά ύψους 2,1 δισ. ευρώ για τους πρώτους τρεις μήνες του 2020, απο ότι το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι που οι απώλειες ήταν 342 εκατ. ευρώ.