Η Volotea, η αεροπορική εταιρεία μεσαίων και μικρών ευρωπαϊκών πόλεων, ξεκίνησε χθες εκ νέου τις δραστηριότητές της –μετά από τρεις μήνες αδρανοποίησης λόγω του Covid-19– με μια πρώτη πτήση της μεταφοράς με λεωφορείο Airbus μεταξύ Αμβούργου και Τουλούζης.

Από σήμερα, ξεκινούν ξανά οι πτήσεις προς την Ελλάδα και την Ιταλία, ενώ στις 25 Ιουνίου προς την Ισπανία. Σε όλες τις αγορές της, η Volotea έχει αναπτύξει ένα νέο δίκτυο, αυξάνοντας έντονα την εγχώρια προσφορά της και ενισχύοντας τις συνδέσεις μεταξύ της ηπείρου και των νησιών.

Με στόχο να προσαρμόσει την προσφορά της στο νέο πλαίσιο μετά το Covid19, η Volotea έχει αναπτύξει και διαθέτει στους πελάτες της ένα ενημερωμένο δίκτυο για το 2020, επικεντρωμένο στα εσωτερικά ταξίδια.

Στην Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία και την Ελλάδα, η αεροπορική εταιρεία προσφέρει συνολικά 165 δρομολόγια εσωτερικού, μεταξύ των οποίων 72 είναι αποκλειστικά. Σε όλες τις αγορές της, η Volotea ενισχύει επίσης τις συνδέσεις μεταξύ της ηπειρωτικής χώρας και των νησιών, προσφέροντας νέες διαδρομές και αυξάνοντας τη συχνότητα των υφιστάμενων συνδέσεών της.

«Για εμάς, η απογείωση του Airbus Shuttle σηματοδοτεί το πρώτο ορόσημο μετά το κλείσιμο. Βλέπουμε πολλά θετικά μηνύματα που ενθαρρύνουν τα ταξίδια και θα επιτρέψουν στους ανθρώπους να πετάξουν με ασφάλεια στις διακοπές αυτό το καλοκαίρι. Ταυτόχρονα, έχουμε προσαρμοστεί γρήγορα στη νέα ζήτηση όσον αφορά την ασφάλεια, την προσφορά και την ευελιξία και βλέπουμε πώς οι κρατήσεις αυξάνονται γρήγορα κάθε εβδομάδα.

Προσφέρουμε ένα εντελώς νέο σύνολο εσωτερικών δρομολογίων, περισσότερες συχνότητες και πολλές συνδέσεις με προορισμούς διακοπών, ειδικά προς τα νησιά. Οι Ευρωπαίοι βρίσκονται σε κλειδωμένο για μεγάλο χρονικό διάστημα, και τώρα η έντονη επιθυμία για ασφαλείς, καλές διακοπές παρακινεί πολλούς ανθρώπους να προχωρήσουν στη ζωή και να αναβάλουν προσωρινά τα σχέδια», δήλωσε ο k. Κάρλος Μουνόζ, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Volotea.

Η Volotea είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες ανεξάρτητες αεροπορικές εταιρείες στην Ευρώπη, αυξάνοντας κάθε χρόνο τον στόλο της, τα δρομολόγια που εξυπηρετούνται και τις προσφερόμενες θέσεις. Από το 2012, η ​​Volotea έχει μεταφέρει περισσότερους από 25 εκατομμύρια επιβάτες σε όλη την Ευρώπη.

Για να επιτρέψει την ανάπτυξή της, η Volotea άνοιξε διαδικασίες πρόσληψης για να καλύψει πάνω από 200 θέσεις εργασίας στη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Ελλάδα και τη Γερμανία. Το 2020 η Volotea θα απασχολεί 1.500 υπαλλήλους.

Η Volotea λειτουργεί το δίκτυό της με 39 αεροσκάφη, 25 Airbus A319s και 14 Boeing 717s, με βάση 16 ευρωπαϊκές πρωτεύουσες μεσαίου μεγέθους: Αθήνα, Βενετία, Νάντη, Μπορντό, Παλέρμο, Στρασβούργο, Αστούριας, Βερόνα, Τουλούζη, Γένοβα, Μπιλμπάο, Μασσαλία, Κάλιαρι, Λυών, Νάπολη και Αμβούργο.