Παρόλο που υπάρχουν αρκετοί προορισμοί που πολίτες ανά τον κόσμο δεν μπορούν ακόμη να επισκεφθούν λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών, το ενδιαφέρον για τις διακοπές του 2021 αυξάνεται συνεχώς τους τελευταίους μήνες.

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με το Google Trends, οι αναζητήσεις για «διακοπές 2021» έχουν αυξηθεί κατά 124% σε σύγκριση με τα τέλη Μαρτίου.

Η πολυτελής ταξιδιωτική εταιρεία Kuoni ανέλυσε δεδομένα αναζήτησης Google τόσο από το Ηνωμένο Βασίλειο όσο και παγκοσμίως για να ανακαλύψει ποιοι προορισμοί σε όλο τον κόσμο αναζητήθηκαν περισσότερο από τους πολίτες για τα ταξίδια τους το 2021.

Τα Φίτζι αναδείχτηκαν ο πιο δημοφιλής προορισμός για το 2021. Η Ιαπωνία και η Νέα Ζηλανδία ακολούθησαν και το όμορφο Μπαλί ήρθε στην 4η θέση. Λίγο πιο μακριά, ο Καναδάς είναι ο 5ος πιο δημοφιλής προορισμός για το 2021.

Κοιτάζοντας τα παγκόσμια δεδομένα, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι ο δημοφιλέστερος προορισμός για το 2021, ακολουθούμενα από το Κατάρ, τον Καναδά και τις ΗΠΑ, που μοιράζονται την 2η θέση και την Αίγυπτο στην 3η θέση.

Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί διακοπών του 2021 στον κόσμο

  1. Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
  2. Κατάρ  –  ΗΠΑ  –  Καναδάς
  3. Αίγυπτος

Ήπειρο ανά ήπειρο, οι Μαλδίβες είναι ο κορυφαίος προορισμός διακοπών της Ευρώπης για το επόμενο έτος. Στην Ασία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ο Καναδάς είναι οι κορυφαίοι ως οι πιο συνηθισμένοι προορισμοί της Google για το 2021, τα ΗΑΕ είναι επίσης νούμερο ένα στην Αφρική, ενώ το Περού είναι ο δημοφιλέστερος προορισμός του 2021 στη Νότια Αμερική.

Ο Ντιν Χάρβεϊ διευθυντής μάρκετινγκ της Kuoni, σχολιάζει: «Με διάφορες απαγορεύσεις σε πολλά μέρη σε όλο τον κόσμο, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι πολλοί από εμάς θέλουμε να κλείσουμε κάτι για το μέλλον για να το περιμένουμε με χαρά. Είναι συναρπαστικό να βλέπουμε πόσο διαφορετικοί προορισμοί διαφέρουν από χώρα σε χώρα και η άνοδος στις αναζητήσεις Google αντιστοιχεί στην αύξηση των κρατήσεων του 2021 που έχουμε δει τις τελευταίες εβδομάδες, με τις περισσότερες διακοπές στις Μαλδίβες.”

Για να δείτε τον χάρτη και να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με την ερευνητική επίσκεψη: https://www.kuoni.co.uk/2021-holiday-searches