Μετά από χρόνια συνεχούς αύξησης της κυκλοφορίας, η παγκόσμια εξάπλωση του κορωνοϊού προκάλεσε μείωση του αριθμού των επιβατών στο αεροδρόμιο του Μονάχου για πρώτη φορά.

Ο όγκος των επιβατών μειώθηκε κατά περίπου 15 εκατομμύρια σε λιγότερο από 7,8 εκατομμύρια το πρώτο εξάμηνο του 2020. Μείωση των δύο τρίτων σε σύγκριση με το επίπεδο του προηγούμενου έτους.

Ο αριθμός των κινήσεων των αεροσκαφών μειώθηκε από πάνω από 200.000 απογειώσεις και προσγειώσεις σε περίπου 87.000 με πτώση 57%. Ο όγκος του αερομεταφερόμενου φορτίου ήταν 87.000 μετρικοί τόνοι και συνεπώς μειώθηκε κατά το ήμισυ σε σύγκριση με τον αριθμό του προηγούμενου έτους.

Το δεύτερο τρίμηνο του 2020, η κίνηση των επιβατών στο αεροδρόμιο του Μονάχου σχεδόν σταμάτησε λόγω των παγκόσμιων ταξιδιωτικών περιορισμών.

Ο όγκος των επιβατών μειώθηκε κατά 98% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.
Ο αριθμός των απογειώσεων και των προσγειώσεων μειώθηκε κατά περίπου 92% εκατό κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Ως αποτέλεσμα, το αεροδρόμιο κατέγραψε το χαμηλότερο τριμηνιαίο αποτέλεσμα από τότε που άνοιξε το 1992. Με πτώση 78% το αεροπορικό φορτίο σημείωσε ελαφρώς μικρότερη μείωση το δεύτερο τρίμηνο.

Από τα μέσα Ιουνίου, όταν καταργήθηκαν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί εντός της ΕΕ, μια αργή ανοδική τάση γίνεται εμφανής. Ενώ μόνο μερικές χιλιάδες επιβάτες την εβδομάδα μετρήθηκαν τον Απρίλιο, οι αριθμοί είχαν ήδη αυξηθεί πάνω από 100.000 την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου.

Τώρα η βαυαρική πρωτεύουσα συνδέεται και πάλι με περισσότερους από 120 προορισμούς σε όλο τον κόσμο.