Οι παραθεριστές από τη Σκωτία θα μπορούν να ταξιδέψουν στην Ισπανία χωρίς να μπουν σε καραντίνα όταν επιστρέψουν στην πατρίδα τους.
Η άρση του περιορισμού ταξιδιού ακολουθεί μια ανασκόπηση των ποσοστών μόλυνσης στην ηπειρωτική Ισπανία και τα νησιά της.

Η ταξιδιωτική βιομηχανία της Σκωτίας σοκαρίστηκε στις 8 Ιουλίου όταν η κυβέρνηση απέκλεισε την Ισπανία από τον κατάλογο προορισμών που δεν είχαν καραντίνα.

Εκείνη την εποχή, η Joanne Dooey πρόεδρος Ένωσης Πρακτόρων Επιβατών της Σκωτίας (SPAA), προειδοποίησε ότι η απόφαση θα μπορούσε να οδηγήσει σε απώλεια θέσεων εργασίας.

Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες στη Σκωτία εξέφρασαν την ανησυχία τους μετά την ανακοίνωση της TUI ότι απέσυρε ολόκληρο το πρόγραμμα πτήσης του καλοκαιριού 2020 από το Αμπερντίν. Σε προορισμούς μεταξύ των οποίων και στην Ισπανία σε Μαγιόρκα, Τενερίφη, Ίμπιζα, Ρέους.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χούμζα Γιούσαφ δήλωσε ότι η κυβέρνηση της Σκωτίας προχώρησε στην άρση της καραντίνας για αφίξεις από την Ισπανία μετά την τελευταία αναθεώρησή της «και αφού εξέτασε προσεκτικά τον πιθανό αντίκτυπο στη δημόσια υγεία από την αλλαγή των εξαιρέσεων από την χώρα για καραντίνα».