Η κα. Γκλόρια Γκουεβάρα, Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδιών και Τουρισμού είπε:

«Η απαίτηση ταξιδιωτών που επιστρέφουν από την Ισπανία να τίθενται ξανά σε καραντίνα για 14 ημέρες θα είναι εξαιρετικά απογοητευτική για χιλιάδες παραθεριστές του Ηνωμένου Βασιλείου – και είναι καταστροφικό για τη βιομηχανία ταξιδιών και τουρισμού, τόσο στην Ισπανία όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Ενώ η υγεία και η ασφάλεια των ταξιδιωτών – καθώς και εκείνων που εργάζονται στον κλάδο Ταξίδια και Τουρισμός – είναι υψίστης σημασίας, αυτή η κίνηση θα είναι ένα πικρό πλήγμα για τους παραθεριστές που βρίσκονται ήδη στην Ισπανία, οι οποίοι τώρα θα αναγκαστούν να απομονωθούν όταν επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

«Το WTTC πιστεύει ότι οι καραντίνες δεν κάνουν τίποτα για να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών σε μια εποχή που πρέπει να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να επιστρέψουν στα ταξίδια, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα Safe Travels, για να δώσουν την ελπίδα ότι θα σώσουν μέρος της καλοκαιρινής περιόδου του 2020.

«Προτρέπουμε τις κυβερνήσεις να εξετάσουν τα τοπικά ockdown αντί να κλείσουν ολόκληρα τα σύνορα της χώρας. Ενώ κατανοούμε την ανησυχία για προορισμούς όπως η Ισπανία με νέες περιπτώσεις COVID-19, η πλειονότητα της χώρας και των νησιών της, που είναι απίστευτα δημοφιλείς προορισμοί διακοπών, έχουν λιγότερες περιπτώσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Ενθαρρύνουμε την κυβέρνηση να εξετάσει λύσεις που μειώνουν τον αντίκτυπο στους παραθεριστές και σε εκείνους των οποίων τα προς το ζην εξαρτώνται από τα ταξίδια και τον τουρισμό».