Η Γκλόρια Γκουεβάρα, Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδιών και Τουρισμού WTTC κάλεσε τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να ξεκινήσουν ένα ουσιαστικό πρόγραμμα επενδύσεων για να διασφαλίσουν την εφαρμογή ολοκληρωμένων εγκαταστάσεων δοκιμών στα αεροδρόμια.

«Είναι επιτακτική ανάγκη όλα τα αεροδρόμια, που εξυπηρετούν διεθνή ταξίδια, να εφαρμόζουν παγκοσμίως αναγνωρισμένα πρότυπα δοκιμών. Αυτό θα παρέχει διαβεβαίωση σε όλους τους ταξιδιώτες, θα διατηρεί «αεροπορικούς διαδρόμους» μεταξύ χωρών και θα απομακρύνει τις ζημιές και τις διαταραχές που προκαλούνται από αμβλείς καραντίνες που επηρεάζουν μαζικά την ανάκαμψη του τομέα Ταξίδια και Τουρισμός.

«Η κατάργηση ολόκληρης της Ισπανίας από τη λίστα εξαιρέσεων των ταξιδιωτικών διαδρόμων του Ηνωμένου Βασιλείου κινδυνεύει να προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά. Δεν έχει κανένα νόημα. Ενώ η Ισπανία στο σύνολό της, και ειδικότερα η Καταλονία, έχουν υψηλότερο ποσοστό κρουσμάτων από το Ηνωμένο Βασίλειο, το ποσοστό στην Ανδαλουσία, τις Βαλεαρίδες και τις Καναρίους Νήσους είναι στην πραγματικότητα χαμηλότερο.

«Θα πρέπει να ζήσουμε με τον COVID-19 για το ορατό μέλλον, οπότε πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία και να σώσουμε ζωές, αποκαθιστώντας ταυτόχρονα την εμπιστοσύνη των καταναλωτών, οδηγώντας την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη και σώζοντας τις θέσεις εργασίας εκατομμυρίων ανθρώπων του οποίου τα μέσα διαβίωσης εξαρτώνται από τον τομέα ταξιδιών και τουρισμού.”