Η περίοδος μετά το…ξεκλείδωμα θα έπρεπε να είναι μια εποχή που οι άνθρωποι σε όλη την Ευρώπη θα μπορούσαν να χαλαρώσουν και να απολαύσουν το καλοκαίρι και τις διακοπές τους.

Αλλά με το άνοιγμα των συνόρων, η βιομηχανία του τουρισμού και οι άνθρωποι της μετράνε τα όρια τους. Εν’ όψει του νέου κύματος της πανδημίας επιβάλλονται νέοι περιορισμοί σε ορισμένες περιοχές, εν μέσω ανησυχιών ότι όσοι παραθεριστές επιστρέφουν μπορεί να έχουν μολυνθεί.

Η τουριστική βιομηχανία της Ισπανίας έχει γίνει το κέντρο της προσοχής μετά την κίνηση του Ηνωμένου Βασιλείου για καραντίνα στις αφίξεις από την μεσογειακή χώρα.

Η Νορβηγία επέβαλλε επίσης περίοδο καραντίνας 10 ημερών για άτομα που επιστρέφουν από ολόκληρη την Ιβηρική χερσόνησο.
Την περασμένη Παρασκευή και η Γαλλία προέτρεψε τους πολίτες της να μην επισκεφθούν την περιοχή της Καταλονίας της Ισπανίας.

Το Βέλγιο παίρνει αυστηρότερα μέτρα για να περιορίσει περαιτέρω τον αριθμό των ατόμων που συγκεντρώνονται. Μετά από μια ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων στην Αμβέρσα.

Στην Αυστρία, περισσότερα από 50 άτομα ήταν θετικά στον ιό στην παραθαλάσσια παραθεριστική πόλη St Wolfgang. Ένα ξέσπασμα που συνδέεται με ένα μπαρ το οποίο έκτοτε έχει δει τις ώρες λειτουργίας του να περιορίζονται.

Χτύπημα από το Ηνωμένο Βασίλειο στον ισπανικό τουρισμό

Η ξαφνική κίνηση της βρετανικής κυβέρνησης στις αφίξεις καραντίνας από την Ισπανία είναι ένα καταστροφικό πλήγμα για μια χώρα όπου ο τουρισμός απασχολεί 2,6 εκατομμύρια άτομα και παράγει 12% της οικονομικής δραστηριότητας.

Η Βρετανία στέλνει περισσότερους τουρίστες στην Ισπανία κάθε χρόνο από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Αλλά πριν από λίγες μέρες η μεγαλύτερη εταιρεία διακοπών της Ευρώπης η TUI δήλωσε ότι θα ακυρώσει όλες τις πτήσεις προς την ηπειρωτική Ισπανία έως τις 9 Αυγούστου.

Η απόφαση για καραντίνα έχει εξοργίσει πολλούς στην Ισπανία και στον ταξιδιωτικό κλάδο. Μακριά από τα βορειοανατολικά της χώρας σε 14 από τις 17 περιοχές της, τα ποσοστά μόλυνσης από κορωνοϊό είναι χαμηλότερα από ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Γερμανοί αξιωματούχοι αποφάσισαν την περασμένη εβδομάδα να δημιουργήσουν σταθμούς δοκιμών σε αεροδρόμια. Για να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους που φτάνουν από την…μακρά λίστα χωρών που θεωρούνται υψηλού κινδύνου – συμπεριλαμβανομένων παραδοσιακά δημοφιλών προορισμών όπως η Τουρκία – να κάνουν τεστ. Όσοι επιστρέφουν μπορεί να κάνουν δωρεάν εντός τριών ημερών από την άφιξη και σε άλλα σημεία.

Η Γαλλία, η οποία έχει επίσης αυξήσει τις δοκιμές στα αεροδρόμια. Καθώς και τον αριθμό των εγκαταστάσεων σε τουριστικές περιοχές για τεστ. Με στόχο να ενθαρρύνει τους παραθεριστές να δοκιμάσουν.
Η γαλλική κυβέρνηση έχει αποφασίσει ότι οι εξετάσεις επιχρίσματος για κορωνοϊό θα είναι διαθέσιμες χωρίς ιατρική συνταγή και δωρεάν, ακόμη και σε άτομα που δεν εμφανίζουν συμπτώματα.