Η πανδημία του κορωνοϊού έριξε τον αμερικανικό γίγαντα ψυχαγωγίας Walt Disney στο κόκκινο. Το δεύτερο τρίμηνο του 2020 είχε απώλειες 4,7 δις δολαρίων.

Πριν από ένα χρόνο, η Disney ανέφερε καθαρό εισόδημα 1,8 δις δολαρίων και τα κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ήταν 1,4 δις δολάρια. Τα έσοδα το δεύτερο τρίμηνο του 2020 έπεσαν κατά 42% στα 11,8 δις δολάρια.

Το αφεντικό της Disney Μπομπ Τσάπεκ μίλησε για συνεχιζόμενες προκλήσεις, αλλά και για την «απίστευτη επιτυχία» της υπηρεσίας ροής Disney Plus. Η υπηρεσία βίντεο που κυκλοφόρησε τον περασμένο Νοέμβριο έχει ήδη 60,5 εκ. συνδρομητές, αλλά εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά ανεπαρκής.

Τουριστικό τμήμα με απώλεια δισεκατομμυρίων

Ένα μεγάλο πρόβλημα για τη Disney είναι τα λούνα παρκ, τα θέρετρα διακοπών και οι κρουαζιέρες – συνήθως μια αξιόπιστη πηγή κέρδους. Τα έσοδα σε αυτό το τμήμα κατέρρευσαν 85% σε ετήσια βάση και η λειτουργική ζημιά ήταν σχεδόν 2 δις δολάρια.

Τα αξιοθέατα της Disney έχουν πλέον ανοίξει σε μεγάλο βαθμό, αλλά με αυστηρές απαιτήσεις ασφαλείας και μια αβέβαιη προοπτική δεδομένης της συνεχιζόμενης ανησυχίας και αύξησης κρουσμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες.