Ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα του α’ εξαμήνου του 2020, η Accor Hotels αναφέρει ότι το 60% όλων των κρατήσεων στην Ευρώπη πραγματοποιούνται για διαμονή εντός πέντε ημερών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Accor, κ. Sebastian Bazin τονίζει ότι οι ταξιδιώτες λαμβάνουν αποφάσεις για το ταξίδι τους τελευταία στιγμή, συνεπώς δεν γνωρίζει τι θα συμβεί στις κρατήσεις μακροπρόθεσμα.

Ο κ. Bazin περιγράφει την τρέχουσα κατάσταση ως «παγκόσμια, ξαφνική, βίαιη και άνευ προηγουμένου», ενώ προσθέτει ότι το 2020 η ανεργία θα είναι η χειρότερη των τελευταίων 40 χρόνων, με τα ταξίδια και τη φιλοξενία να συμβάλλουν μόνο στο 3% στα ποσοστά ανεργίας.

Τα έσοδα για τον γίγαντα ξενοδοχειακών μονάδων που εδρεύουν στη Γαλλία μειώθηκαν κατά 52% στα 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το EBITDA σημείωσε ζημία 269,6 εκατομμυρίων δολαρίων. Συνολικά, ο όμιλος σημείωσε καθαρή ζημιά 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε σύγκριση με καθαρό κέρδος 167,5 εκατομμυρίων δολαρίων από έτος σε έτος.

Η εταιρεία βλέπει σήμερα ποσοστά πληρότητας 60% στην Κίνα, 56% στη Γαλλία, 39% στη Γερμανία, 35% στο Ηνωμένο Βασίλειο και 35% σε όλη τη Βόρεια και Κεντρική Αμερική.

Η εξοικονόμηση κόστους ύψους 237,5 εκατομμυρίων δολαρίων περιλαμβάνει τον τερματισμό 1.000 θέσεων εργασίας, κυρίως από περιφερειακά κεντρικά γραφεία.

Παρά τις περικοπές, η Accor λέει ότι σκοπεύει να κρατήσει τους «προνομιούχους, πιο εύθραυστους» υπαλλήλους στα βιβλία για δύο χρόνια.

Η χρηματοδότηση θα προέλθει από την πρωτοβουλία ALL Heartist της Accor, σύμφωνα με την οποία ο κ. Bazin έχει ήδη καταβάλει 11,8 εκατομμύρια δολάρια από το συνολικό ταμείο των 83 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Accor προβλέπει ότι τα επαγγελματικά ταξίδια θα παραμείνουν μειωμένα κατά 10% καθώς οι άνθρωποι μετακινούνται στην ψηφιακή επικοινωνία και τηλεργασία ήρθε για να μείνει.