Τη διαφωνία του στην πώληση του Λιμένα Ηγουμενίτσας, εκφράζει με επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας.

Όπως υπογραμμίζει το θεωρεί “κερδοφόρο οργανισμό για το Ελληνικό Δημόσιο και με σημαντικό αναπτυξιακό ρόλο, στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου, που επιτελεί με την τρέχουσα μορφή και λειτουργία του”.

Το Επιμελητήριο σημειώνει ότι αν πρέπει “λόγω νομικών δεσμεύσεων, να εκμισθωθεί, τότε η εκμίσθωση θα πρέπει να αφορά αποκλειστικά και μόνο τα τμήματα που αφορούν λιμενικές εγκαταστάσεις, απολύτως απαραίτητες για την λειτουργία τον λιμανιού”.

Τονίζει δε ότι “πριν την εκμίσθωση θα πρέπει να αποδοθούν στο Δήμο η χερσαία ζώνη, το παλιό λιμάνι, το πάρκινγκ και να αναθεωρηθούν οι χάρτες παραχώρησης σε Σύβοτα, Πλαταριά και Σαγιάδα”.

Και επισημαίνει ότι “ο ανάδοχος θα πρέπει να αναλάβει ρητή δέσμευση με σαφές χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση των δυο πολύ σημαντικών έργων υποδομής για τη Θεσπρωτία, της μαρίνας Ηγουμενίτσας και του Εμπορευματικού Κέντρου Θεσπρωτίας”.