Ο αερομεταφορέας προϋπολογισμού easyJet του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε ότι έχει λάβει άδεια για πτήσεις προς την Ουκρανία. Και η αεροπορική υπηρεσία προς αυτήν τη χώρα της Ανατολικής Ευρώπης μπορεί να ξεκινήσει ήδη από το φθινόπωρο του 2020.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Ιταλίας (ENAC), η easyJet έχει ήδη λάβει τα δικαιώματα πτήσεων από την Ιταλία προς την Ουκρανία μέχρι το τέλος Οκτωβρίου 2020.

Η λίστα των δρομολογίων δεν είναι ακόμη διαθέσιμη, αλλά υπάρχουν ήδη πληροφορίες ότι η αεροπορική εταιρεία θα μπορεί να εκτελεί 12 εβδομαδιαίες πτήσεις προς την Ουκρανία.

Τα δικαιώματα καταχωρίστηκαν στις 23 Ιουλίου στο αυστριακό τμήμα της EasyJet, της easyJet Europe Airline GmbH.

Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους δεν είχε λειτουργήσει ποτέ στην Ουκρανία στο παρελθόν. Και η Ρωσία ήταν η μόνη μετα-σοβιετική χώρα στην οποία πετούσε μέχρι το 2016.

Στα τέλη Μαρτίου 2020, η easyJet ανέστειλε όλες τις πτήσεις επ’ αόριστον για την πανδημία. Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους επανέλαβε τις πτήσεις μόνο από τις 15 Ιουνίου.

Οι αεροπορικές αρχές απελευθέρωσαν πλήρως την αγορά πτήσεων μεταξύ Ουκρανίας και Ιταλίας τον Ιούλιο του 2020.

Ως αποτέλεσμα, η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair ανακοίνωσε την έναρξη 16 νέων προορισμών μεταξύ των οποίων Ουκρανίας-Ιταλίας στο πλαίσιο του προγράμματος για το χειμώνα 2020 και το καλοκαίρι του 2021.