Το κενό που υπήρχε σε ένα συγκεκριμένο τομέα, αυτόν της επιμόρφωσης των ασχολούμενων με τον τουρισμό, έρχεται να καλύψει το 1ο σχολείο τουρισμού, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη 1 και 2 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο «Ελίτ» στην Καλαμάτα.

Η διοργάνωση είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ του συλλόγου ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος του Δήμου Καλαμάτας και του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Μεσσηνίας και σε αυτό έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή περί τα 430 άτομα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και από τη Θεσσαλονίκη.

Συγχαρητήρια και στήριξη της προσπάθειας
Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας, ο πρόεδρός του Δημ. Μανιάτης χαιρέτισε την πρωτοβουλία και επισήμανε πως σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, που ο τουρισμός είναι ένας σημαντικός κλάδος, χρειάζεται βελτίωση στην τουριστική εκπαίδευση, προκειμένου να προσφέρονται καλύτερες υπηρεσίες, αφού, όπως υπογράμμισε, οι εργαζόμενοι στον συγκεκριμένο τομέα, είναι ο καθρέφτης για τους επισκέπτες του εξωτερικού.
Από την πλευρά της η διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Costa Navarino Έλενα Γκίκα, ανέφερε πως η Costa Navarino στηρίζει την προσπάθεια (έχει ήδη διαθέσει κομμάτι του στελεχιακού δυναμικού της για την εκπαίδευση των συμμετεχόντων), την χαρακτήρισε ελπιδοφόρα και πρόσθεσε πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον συμμετοχής, καταλήγοντας ότι θα στηριχθεί κάθε ανάλογη προσπάθεια.
Αφού επισήμανε ότι η Μεσσηνία μπορεί με τις ομορφιές της να προσελκύσει επισκέπτες, πρόσθεσε πως το μεγαλύτερο πλεονέκτημά της είναι οι άνθρωποι, οι οποίοι πρέπει να γίνουν ανταγωνιστικοί μέσα από τη γνώση.

Καταστηματάρχες
Ο πρόεδρος του συλλόγου ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος Ανδ. Ζαγάκος ανέφερε ότι μπορεί να είναι κέρδος η εκπαίδευση του προσωπικού, αλλά το ακόμη μεγαλύτερο κέρδος είναι το γεγονός πως ο τουρισμός, ως σοβαρό παιχνίδι, παίζεται με συνέργειες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση έφερε κοντά εργοδότες και εργαζόμενους, που τέθηκαν υπό τη σκέπη του Επιμελητηρίου και με την καθοριστική συμμετοχή και αρωγή της μεγαλύτερης τουριστικής μονάδας της περιοχής.
Αυτός ο συνεταιρισμός είναι μεγάλο κέρδος, καθώς θα οδηγήσει σε καλύτερες ημέρες την περιοχή με όχημα την εκπαίδευση, κατέληξε.

Ξενοδοχοϋπάλληλοι
Τέλος, ο πρόεδρος του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων Κων. Ανδριανόπουλος ανέφερε πω ο τουρισμός παρουσιάζει μικρά ελπιδοφόρα μηνύματα και πως η Πολιτεία κωφεύει στις ανάγκες εκπαίδευσης των εργαζομένων στο συγκεκριμένο τομέα.
Επιλέξαμε, συνέχισε, να υλοποιήσουμε μια ιδέα που είχαμε αρκετά χρόνια τώρα και πρόσθεσε πως ο αριθμός των συμμετοχών ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού, ενώ, είχαν υπολογιστεί περί τα 150 άτομα, έφθασε τελικά σε περισσότερες από 430, και συνεχώς καταφθάνουν αιτήσεις, που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν. Ανάφερε επίσης πως θα γίνει μια ακόμη προσπάθεια τον ερχόμενο Φεβρουάριο και πρόσθεσε πως η επιμόρφωση θα διαρκέσει περισσότερες από 25 ώρες, κατά τη διάρκεια των οποίων θα γίνει κατάρτιση σε όλο το γνωστικό αντικείμενο.

tharrosnews.gr