“Πενία τέχνας κατεργάζεται” και οι Βρετανοί πράκτορες επινοούν τρόπους για να ενισχύσουν τον εσωτερικό τουρισμό.

Να αντιμετωπίσουν την κρίση του κλάδου λόγω της πανδημίας και να εμπνεύσουν τους ταξιδιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου να αποδράσουν στην χώρα τους.

Η φαντασία στην προκειμένη περίπτωση φαίνεται να…περισσεύει. Η πλατφόρμα κρατήσεων διακοπών της τελευταίας στιγμής LateRooms αποκάλυψε προορισμούς στο Ηνωμένο Βασίλειο ισοδύναμους με τους αγαπημένους προορισμούς των Βρετανών για διακοπές στο εξωτερικό.

Στην λίστα και η Ελλάδα

Η πλατφόρμα LateRooms, διερεύνησε εθνικά στατιστικά στοιχεία, εσωτερικά δεδομένα και δεδομένα τάσεων της Google.
Για να ανακαλύψει τους αγαπημένους ξένους προορισμούς του βρετανικού κοινού. Και με την βοήθεια ταξιδιωτικών εμπειρογνωμόνων εντόπισε τις αντίστοιχες τοποθεσίες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Και φυσικά από την λίστα δεν λείπει η Ελλάδα, αγαπημένος προορισμός για διακοπές των παραθεριστών από το Ηνωμένο Βασίλειο. Κι όμως υπάρχει ένα νησί που θυμίζει στους Βρετανούς την χώρα μας.

Αγαπημένοι ξένοι προορισμοί Βρετανών και οι αντίστοιχες τοποθεσίες στην χώρας τους

1. Άμστερνταμ = Μπρίστολ

Οι ειδικοί του LateRooms.com αναγνώρισαν το Μπρίστολ ως το μέρος στο Ηνωμένο Βασίλειο που ισοδυναμεί με ένα σαββατοκύριακο στην ολλανδική πρωτεύουσα. Λόγω της ακμάζουσας σκηνής των μπαρ, των πλωτών οδών και των φιλικών υποδομών.

2. Παρίσι = Μπάθ

Η αρχιτεκτονική, τα ρωμαϊκά λουτρά και η εξοχή είναι οι λόγοι που το Μπαθ έχει επιλεγεί ως το καλύτερο μέρος για ένα ρομαντικό διάλειμμα στην πόλη, εντός στο Ηνωμένο Βασίλειο.

3. Βαρκελώνη = Λίβερπουλ

Το Λίβερπουλ επιλέχθηκε ως απάντηση του Ηνωμένου Βασιλείου σε ένα Σαββατοκύριακο στη Βαρκελώνη. Λόγω της εμβληματικής προκυμαίας, του δυνατού αθλητικού χαρακτήρα του και της δημοτικότητας της στους παραγωγούς ταινιών και τηλεόρασης.

4. Ισπανία = Πεμπρόκσιρ

Με περισσότερες από 100 παραλίες -συμπεριλαμβανομένων των «καλύτερων στον κόσμο» του 2017- το Πεμπρόκσιρ έχει επιλεγεί ως η περιοχή στο Ηνωμένο Βασίλειο που ισοδυναμεί με τις παρθένες αμμώδεις παραλίες της Ισπανίας.

5. Νότια Γαλλία = Το δάσος του Dean & Wye Valley

Οι Βρετανοί που είχαν καλοκαιρινά σχέδια για περιπέτεια στο Αρντές, μπορούν ακόμα να απολαύσουν κανό, ποδηλασία βουνού και πεζοπορία αυτό το φθινόπωρο στην περιοχή που συνορεύει με την Αγγλία και τη Νότια Ουαλία.

6. Ελλάδα = Νήσος Γουάιτ

Όσοι έχασαν ένα χαλαρωτικό διάλειμμα σε κάποιο νησί στην Ελλάδα φέτος μπορούν να απολαύσουν τις αμμώδεις παραλίες και την πλούσια ιστορία του νησιού Γουάιτ.

7. Outback Αυστραλίας = Χάιλαντς

Για εκείνους που σχεδίαζαν μία εξερεύνηση στην άγρια ​​φύση στο εσωτερικό της Αυστραλίας, τα Χάιλαντς στην Σκωτία, προσφέρουν μια πιο δροσερή και λιγότερο …δηλητηριώδη εναλλακτική λύση.