Από τα ξημερώματα της Τρίτης 15 Σεπτεμβρίου η Βρετανία ήρε το καθεστώς καραντίνας, λόγω Covid-19, σε όσους επιστρέφουν από την Πάρο και την Αντίπαρο, τα οποία νησιά κι  εντάσσει πλέον στους επιτρεπόμενους ταξιδιωτικούς προορισμούς.

Σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων παραμένουν τα νησιά Λέσβος, Τήνος, Σέριφος, Μύκονος, Κρήτης, Σαντορίνης και Ζάκυνθος, όπως επίσης και η ταξιδιωτική οδηγία για αποφυγή ταξιδιών, πλην των αναγκαίων, σε αυτούς τους προορισμούς.

Την είδηση έκανε γνωστή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος διευκρίνισε ότι η επιδημιολογική πορεία όλων των παραπάνω νησιών αξιολογείται ανά τριήμερο και, εφόσον κριθεί ασφαλές, μπορεί να οριστικοποιηθεί η ολική άρση αυτού του καθεστώτος.

Το Foreign, Commonwealth & Development Office (FCDO) στην ταξιδιωτική του οδηγία, επικαιροποιημένη από την τρέχουσα εκτίμηση των κινδύνων από τον COVID-19 αναφέρει:

“Εάν επιστρέφετε στην Αγγλία ή τη Βόρεια Ιρλανδία από τη Λέσβο, την Τήνο, τη Σέριφο, τη Μύκονο, την Κρήτη, τη Σαντορίνη και τη Ζάκυνθο στις ή μετά τις 9 Σεπτεμβρίου, θα πρέπει να απομονωθείτε κατά την επιστροφή σας. Εάν επιστρέφετε στην Ουαλία από τα νησιά Μύκονος, Ζάκυνθος, Λέσβος, Κρήτη, Σαντορίνη, Σέριφος και Τήνος, θα πρέπει να απομονωθείτε για 14 ημέρες. Εάν επιστρέφετε στη Σκωτία από την Ελλάδα, θα πρέπει επίσης, να απομονωθείτε κατά την επιστροφή σας” αναφέρεται χαρακτηριστικά.