Υποχρεωτική ασφαλιστική κάλυψη αξίας 100.000 USD προσφέρει μια κοινοπραξία 16 ασφαλιστικών εταιρειών στην Ταϊλάνδη σε ξένους επισκέπτες που μπορούν να ταξιδέψουν στη χώρα.

Ειδικότερα, το Γραφείο Ασφαλίσεων της Ταϊλάνδης επιβεβαίωσε την περασμένη εβδομάδα ότι έχει δημιουργήσει μια κοινοπραξία ασφαλιστικών εταιρειών που προσφέρουν ασφάλιση Covid-19 online.

Μόλις ανοίξει ξανά η χώρα όλοι οι ξένοι που εισέρχονται στην Ταϊλάνδη θα πρέπει να αγοράσουν ασφάλιση για Covid-19. Μέχρι να γίνει αυτό, θα διευκολύνει τους αλλοδαπούς που τους επιτρέπεται να ταξιδέψουν στην Ταϊλάνδη για να αποκτήσουν την υποχρεωτική ασφαλιστική κάλυψη μέσω διαδικτύου.

Εκτός αυτού, οι ταξιδιώτες πρέπει να παρέχουν στην πλησιέστερη πρεσβεία της Ταϊλάνδης πιστοποιητικό υγείας για να πετάξουν και ένα αρνητικό τεστ που ισχύει εντός 72 ωρών.

Τι καλύπτει το συμβόλαιο

Το ασφαλιστήριο συμβόλαιο Covid-19 καλύπτει τόσο τους θανάτους που οφείλονται στην ασθένεια, όσο και τα ιατρικά έξοδα για όσους υποβάλλονται σε θεραπεία.

Σε περίπτωση θανάτου που προκλήθηκε από το Covid-19, πληρώνει τα έξοδα κηδείας και τον επαναπατρισμό του πτώματος ή της στάχτης στη χώρα προέλευσης. Η μέγιστη πληρωμή είναι 3,2 εκατομμύρια THB.

Οι ξένοι επισκέπτες που αγοράζουν ασφαλιστική κάλυψη πρέπει να πληρώσουν το ασφάλιστρο σύμφωνα με την περίοδο παραμονής τους από 30 ημέρες έως ένα έτος κατ ‘ανώτατο όριο.