Στο πλαίσιο μιας συνεχιζόμενης προσπάθειας για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των πελατών, για να εμπνεύσει την εμπιστοσύνη στα αεροπορικά ταξίδια και να προωθήσει την ανάκαμψη της βιομηχανίας από την πανδημία (COVID-19), η American Airlines συνεργάζεται με αρκετές ξένες κυβερνήσεις για να αρχίσει να προσφέρει δοκιμές COVID-19 preflight για πελάτες που ταξιδεύουν σε διεθνείς προορισμούς, ξεκινώντας από την Τζαμάικα και τις Μπαχάμες .

Ο αερομεταφορέας σχεδιάζει να επεκτείνει το πρόγραμμα σε επιπλέον αγορές τις επόμενες εβδομάδες και μήνες.

«Η πανδημία έχει αλλάξει την επιχείρησή μας με τρόπους που δεν θα μπορούσαμε ποτέ να περιμένουμε, αλλά όλη την ώρα, ολόκληρη η ομάδα της American Airlines αντιμετώπισε με ανυπομονησία την πρόκληση της επαναπροσδιορισμού του τρόπου με τον οποίο παρέχουμε μια ασφαλή, υγιή και ευχάριστη ταξιδιωτική εμπειρία για τους πελάτες μας», δήλωσε o Robert Isom, Πρόεδρος της American Airlines .

«Το σχέδιό μας για αυτήν την αρχική φάση των δοκιμών preflight αντικατοπτρίζει την εφευρετικότητα και τη φροντίδα που δίνει η ομάδα μας στην ανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης στα αεροπορικά ταξίδια και το βλέπουμε ως σημαντικό βήμα στην εργασία μας για την επιτάχυνση της ενδεχόμενης ανάκαμψης της ζήτησης».

Ο έλεγχος πρέπει να ολοκληρωθεί εντός 72 ωρών από το τελικό σκέλος της αναχώρησης. Οι ταξιδιώτες που δοκιμάζουν αρνητικά θα εξαιρούνται από την 14-ημέρα καραντίνα του κράτους.