OCEAN Medallion - Stargazing

Το νέο κρουαζιερόπλοιο Enchanted Princess έχει γίνει η ναυαρχίδα του στόλου της Princess Cruises και η πρέσβειρα της πολυτελούς εν πλω διαμονής για ολόκληρο τον κλάδο, αφού εισάγει περισσότερες από μία καινοτομίες, μεταξύ αυτών και δώρο πολυτελούς κοσμήματος σε όλους τους επιβάτες.

Η παγκόσμια πρεμιέρα του Enchanted Princess, της νέας ναυαρχίδας της Princess Cruises, πραγματοποιήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2020, μέσω διαδικτύου.

Το μεγάλο χτύπημα που δέχτηκε ο κλάδος αλλά και η Princess Cruises ιδιαίτερα, μετά το περιστατικό των μαζικών κρουσμάτων κορονοϊου σε κρουαζιέρα του Diamond στην Ιαπωνία, το χειμώνα 2020, δεν μπόρεσε να αφήσει καμία πλοιοκτήτρια αδιάφορη. Λόγος για τον οποίο, η πλειοψηφία συνδέει την αναβίωση της βιομηχανίας, μετά το ξέσπασμα της πανδημίας και την αναγκαστική αγκυροβόληση των περισσότερων, με τα εγκαίνια αυτού του νέου πλοίου.

 

Το Enchanted Princess είναι το 100ο πλοίο που κατασκευάστηκε από την ιταλική εταιρεία Fincantieri και το μοναδικό πλοίο στην Ευρώπη που ολοκληρώθηκε κατά την μετα-covid περίοδο. Όπως δήλωσε ο Giuseppe Conte , πρωθυπουργός της Ιταλίας και ο επικεφαλής της ναυπηγικής εταιρείας Fincantieri, Giuseppe Bonο, η ναυπήγηση του Enchanted Princess κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου στήριξε την ιταλική οικονομία και έδωσε μία καλή αφορμή για την αναβίωση ολόκληρης της κρουαζιέρας μετά την πανδημία.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το Enchanted Princess θα γίνει ένα από τα πιο άνετα πλοία νέας γενιάς στην αγορά κρουαζιέρας στη θάλασσα, όπου ενσωματώνονται οι καλύτερες καινοτομίες των προηγούμενων πλοίων Regal, Royal και Majestic Princess και το “twin” Sky Princess .

OCEAN MEDALLION

Το πιο σημαντικό «δόλωμα» για την προσέλκυση τουριστών θεωρείται το  Ocean  Medallion, το οποίο δεν διαθέτει άλλη εταιρεία κρουαζιέρας και που σίγουρα θα αδικηθεί αν θεωρηθεί μόνο κόσμημα.

Πρόκειται για ένα εντελώς νέο επίπεδο υπηρεσίας, το οποίο δοκιμάστηκε πρόσφατα σε πέντε πολυτελή πλοία της Princess Cruises.

Το μενταγιόν προσφέρεται εντελώς δωρεάν

Στην πραγματικότητα, το μενταγιόν είναι μια ηλεκτρονική αδιάβροχη συσκευή που μπορεί να φορεθεί ως κόσμημα στο λαιμό ή στο βραχίονα και η οποία περιέχει όλες τις ατομικές πληροφορίες του επιβάτη. Εξωτερικά, αναγράφεται το όνομα του επιβάτη, του πλοίου του και των ημερομηνιών της κρουαζιέρας, και μέσα είναι τοποθετημένη ψηφιακά ολόκληρη η οικονομική ταυτότητα της κρουαζιέρας που πραγματοποιεί.

Το Ocean Medallion διαβάζεται από χιλιάδες αισθητήρες που βρίσκονται στο πλοίο και στο λιμάνι, συγχρονίζεται με την καμπίνα, ανοίγοντας τις πόρτες για τους «σωστούς» επιβάτες και επιτρέπει τον ακριβή προσδιορισμό της τοποθεσίας στα 19 καταστρώματα του πλοίου και ανάμεσα στους  3660 επιβάτες του.

Η εύρεση εστιατορίου, γηπέδου γκολφ ή πισίνας θα είναι πανεύκολη. Αρκεί να τοποθετηθεί το μενταγιόν σε μία από τις μεγάλες οθόνες αφής του πλοίου και ο κάτοχος λαμβάνει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται.

Το μενταγιόν συγχρονίζεται με το τηλέφωνο χρησιμοποιώντας εφαρμογές για κινητά και χρησιμοποιείται ως Wi-Fi, παρέχοντας την καλύτερη δυνατή σύνδεση. Επιπλέον, το Ocean Medallion προσφέρει μια ποικιλία παιχνιδιών PC φιλικών προς την οικογένεια αλλά και τη δυνατότητα online σύνδεσης με καζίνο.

Τώρα το κρουαζιερόπλο θα αναχωρήσει για τις Ηνωμένες Πολιτείες και από τα τέλη Δεκεμβρίου σχεδιάζει να ξεκινήσει εβδομαδιαίες κρουαζιέρες στην Καραϊβική. Από τον Μάιο του 2021,το Enchanted Princess θα επιστρέψει στην Ευρώπη και μέχρι τον Οκτώβριο του 2021 θα πραγματοποιεί κρουαζιέρες στη Μεσόγειο από τη Ρώμη.

Η πρώτη κρουαζιέρα που επισκέπτεται την Ελλάδα έχει προγραμματιστεί για τις 21 Μαΐου.