της Εύας Οικονομάκη

Την αξιοποίηση του πρώην Στρατοπέδου «Φιλίππου Β΄» στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας δρομολογεί η Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠΑΑΠΕΔ), η οποία προχωρά στις 6 Νοεμβρίου στην προκήρυξη δημόσιου ηλεκτρονικού πλειοδοτικού επαναληπτικού διαγωνισμού για την εκμίσθωση του «χακί» ακινήτου, ιδιοκτησίας του «Ταμείου Εθνικής Άμυνας».

Η τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού έχει οριστεί στο ποσό των 21.000 ευρώ ως ετήσιο συνολικό μίσθωμα (ήτοι 1.750 ευρώ μηνιαίως), ενώ η χρονική διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται σε 25 έτη από την ημερομηνία υπογραφής του μισθωτηρίου με δυνατότητα παράτασης για άλλα 25.

Η μίσθωση γίνεται αποκλειστικά για εμπορική/επαγγελματική χρήση.

Το ακίνητο είχε βγει ξανά σε διαγωνισμό, ο οποίος, ωστόσο, είχε κριθεί άγονος.

Το ακίνητο καλύπτει έκταση 24.765,33 τ.μ. και απέχει 71 χιλιόμετρα από τον Διεθνή Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία».

Την ίδια ημέρα, στις 6 Νοεμβρίου, θα προκηρυχθεί από την ΥΠΑΑΠΕΔ ένας ακόμη διαγωνισμός, αυτή τη φορά για την εκμίσθωση καταστήματος που βρίσκεται επί της λεωφόρου Συγγρού, στην Καλλιθέα, ιδιοκτησίας του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας.

Πλούσιο χαρτοφυλάκιο

Η ΥΠΑΑΠΕΔ ιδρύθηκε με σκοπό τη διαχείριση αξιοποίησης της Ακίνητης Περιουσίας των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Τα ακίνητα που έχει στο χαρτοφυλάκιό της διατίθενται προς ενοικίαση ή μακροχρόνια μίσθωση και βρίσκονται σε στρατηγικές τοποθεσίες ανά την Ελλάδα, στην πλειονότητα τους μεγάλες εκτάσεις που παρέχουν σημαντικές δυνατότητες για ιδιαίτερα επωφελείς μακροχρόνιες επενδύσεις.

Το χαρτοφυλάκιο των Ενόπλων Δυνάμεων διαθέτει 1.477 ακίνητα, αξίας 33.014 δισ. ευρώ.