«Οι δράσεις-γέφυρες μεταξύ περιοχών με κοινά πολιτιστικά στοιχεία ενισχύουν τον τουρισμό».
Αυτό υπογράμμισε η Πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου στην ομιλία της στο Διεθνές Συνέδριο Περιήγησης. Που είχε το θέμα «Ημερολόγιο καταστρώματος: Ταξιδεύοντας στα λογοτεχνικά μονοπάτια στην Ελλάδα και τη Μεγάλη Ελλάδα».
Η Άντζελα Γκερέκου επισήμανε τη σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα αυτών των δράσεων. Οι οποίες θα λειτουργήσουν ως γέφυρες πολιτισμού μεταξύ περιοχών με κοινά γεωγραφικά τα πολιτιστικά στοιχεία. Και θα ενισχύσουν περαιτέρω τον ελληνικό τουρισμό.
Το Συνέδριο, πραγματοποιήθηκε σήμερα ψηφιακά στο πλαίσιο του ελληνοϊταλικού προγράμματος «Πολυσημία» (Polysemi).
Η κ. Γκερέκου συμμετείχε στη διαδικτυακή στρογγυλή τράπεζα «Η πρόκληση των βιώσιμων πολιτιστικών τουριστικών δράσεων».
«Η λογοτεχνία μας, τόνισε και οι ιδιωματισμοί της ελληνικής γλώσσας, αποτελούν ακόμα ένα σπουδαίο προϊόν προώθησης του ελληνικού τουρισμού. Και για τον λόγο αυτό ενδυναμώνουμε με χαρά αυτό το “πάρκο” λογοτεχνικών ταξιδιών. Για έναν βιώσιμο και περιφερειακό τουρισμό στην Απουλία και στην Ελλάδα».
Όπως υπογράμμισε «ο ΕΟΤ στηρίζει με χαρά τις πολιτιστικές αυτές διαδρομές. Αποτελεί το μεγάλο στοίχημα της βιωσιμότητας των πολιτιστικών και τουριστικών δράσεων και οφείλουμε να στηρίξουμε όλοι οι φορείς τις δράσεις αυτές.
Με αυτό τον τρόπο, γεφυρώνουμε την πολιτιστική κληρονομιά με τις δημιουργικές βιομηχανίες. Καθώς δημιουργούμε νέες διαδρομές, αλλά μοιραζόμαστε και νέες απόψεις και νέες αγορές».
Το πρόγραμμα «Πολυσημία» (Polysemi)
Το πρόγραμμα «Πολυσημία» (Polysemi), διερευνά την ιδιότητα κάθε κειμένου να παράγει ένα δυνητικά απεριόριστο πεδίο σημασιών.
Χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και σε αυτό συμμετέχουν ως εταίροι το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο – Τμήμα Πληροφορικής, το Πανεπιστήμιο του Μπάρι «Άλντο Μόρο» και ο Δήμος Τάραντα.