Η Ιαπωνία έχει χαλαρώσει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για ξένους κατοίκους και ταξιδιώτες επαγγελματίες. Αλλά τα ταξίδια για τουρισμό παραμένουν κλειστά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η χώρα εξετάζει να ανοίξει ξανά για τους διεθνείς τουρίστες την άνοιξη του 2021. Πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες -που αναβλήθηκαν φέτος- που θα ξεκινήσουν στις 23 Ιουλίου 2021.

Καθώς οι προγραμματισμένοι και πολύ-αναμενόμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες πλησιάζουν, η Ιαπωνία εργάζεται για τα πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας.
Όχι μόνο για αθλητές, αλλά και για θεατές που ταξιδεύουν από το εξωτερικό.

Αυτό σημαίνει ότι η αυστηρή απαγόρευση εισόδου θα μπορούσε να αρθεί ήδη από τον Απρίλιο του 2021, που είναι και η περίοδος αιχμής της Ιαπωνίας.

Τα πρωτόκολλα

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Japan Times ορισμένα από τα πρωτόκολλα που εξετάζει η κυβέρνηση είναι να κατεβάσουν οι επισκέπτες μια εφαρμογή ελέγχου υγείας για να παρακολουθούν την κατάστασή τους καθημερινά, η οποία θα αντικαταστήσει την απαιτούμενη καραντίνα 14 ημερών.

Οι ξένοι τουρίστες ενδέχεται επίσης να υποχρεωθούν να αγοράσουν ιδιωτική ιατρική ασφάλιση πριν από το ταξίδι τους.

Η κυβέρνηση επιδιώκει επίσης να δημιουργήσει ειδικά κέντρα διαβούλευσης για ξένους τουρίστες. Για την αντιμετώπιση οποιωνδήποτε θεμάτων υγείας που σχετίζονται με τον κορωνοϊό. Οι δοκιμές πριν και κατά την άφιξη ενδέχεται να είναι υποχρεωτικές για όλους τους ταξιδιώτες.