Η αμερικανική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους JetBlue Airways επεκτείνει τις προσφορές των ταξιδιωτικών της προϊόντων, με βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις καταλυμάτων.

Αυτό αποκάλυψε ο πρόεδρος της JetBlue Travel Products Άνδρες Μπάρι, σε μια τηλεδιάσκεψη με στελέχη της Morgan Stanley.

Όπως είπε η εταιρεία θα παρέχει ενοικιαζόμενα καταλύματα μέσω της δικής της μάρκας. Οι Airbnb και Vrbo αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων, ως πιθανοί συνεργάτες για τη νέα υπηρεσία βραχυπρόθεσμης ενοικίασης της JetBlue.

Πρόκειται για την πρώτη επιχείρηση διαμονής της εταιρείας, πέρα ​​από τη μάρκα JetBlue Vacations και άλλους ταξιδιωτικούς κλάδους όπως ενοικιάσεις αυτοκινήτων, μοτοσυκλέτες, κρουαζιέρες και ταξιδιωτική ασφάλιση.
Η στροφή της JetBlue προς τα καταλύματα αναμένεται μέσα στο 2021.

Ο Άνδρες Μπάρι προβλέπει ότι τα έσοδα που προέρχονται από τα προϊόντα της JetBlue εκτός πτήσης θα μπορούσαν να φτάσουν τα 100 εκατομμύρια δολάρια έως το 2022.

Η Airbnb εδώ και μήνες έχει κάνει κινήσεις διεύρυνσης των προϊόντων της πέρα ​​από τη στέγαση σε μεταφορές και άλλους ταξιδιωτικούς κλάδους, όπως οι αεροπορικές εταιρείες.
Μάλιστα όρισε τον Φρεντ Ριντ, τον ιδρυτικό διευθύνοντα σύμβουλο της Virgin America και πρώην πρόεδρο της Delta Airlines και της Lufthansa, ως πρώτο παγκόσμιο προϊστάμενο μεταφορών της.

Η Airbnb είχε ήδη αρχίσει να προσελκύει καταναλωτές υψηλού εισοδήματος που συνήθως κάνουν κράτηση πακέτων all-inclusive.
Προσθέτοντας δωμάτια ξενοδοχείου, premium και πολυτελείς ενοικιάσεις κατοικιών στην πλατφόρμα της.

Είχε επίσης συμφωνήσει συνεργασίες με άλλες εταιρείες για την παροχή κρατήσεων σε εστιατόρια, ξεναγήσεων και δραστηριοτήτων σε ταξιδιώτες ως μέρος του στόχου της να γίνει μια πύλη ταξιδιών all-in-one.