Σε μια νέα εντολή που εξέδωσε η κυβέρνηση της Ινδίας, η διεθνής απαγόρευση πτήσεων έχει παραταθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου από τη Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας (DGCA) εν μέσω της τρέχουσας νέας πανδημίας κορωνοϊού.

Επιτρέπονται μόνο επιλεγμένες πτήσεις κατά περίπτωση, αναφέρει η DGCA. Η ειδοποίηση με τίτλο «Περιορισμοί ταξιδιού και θεωρήσεων που σχετίζονται με το COVID-19» ανέφερε: «Σε μερική τροποποίηση της εγκυκλίου, η αρμόδια αρχή επέκτεινε περαιτέρω την εγκυρότητα της εγκυκλίου που εκδόθηκε σχετικά με τις προγραμματισμένες διεθνείς εμπορικές επιβατικές υπηρεσίες προς / από την Ινδία έως τις 2359 π.μ. της 31ης Δεκεμβρίου 2020. Ο περιορισμός αυτός δεν ισχύει για διεθνείς πτήσεις με φορτίο και πτήσεις που έχουν εγκριθεί ειδικά από τη DGCA. ”

Ωστόσο, οι διεθνείς προγραμματισμένες πτήσεις ενδέχεται να επιτρέπονται σε επιλεγμένα δρομολόγια από την αρμόδια αρχή κατά περίπτωση..

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η DGCA είχε παρατείνει την απαγόρευση των προγραμματισμένων διεθνών πτήσεων επιβατών έως τις 30 Νοεμβρίου.