Ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) χαιρέτισε την ανακοίνωση αυτή την εβδομάδα σχετικά με τη χαλάρωση των περιορισμών του εναέριου χώρου του Κόλπου.

«Αυτό το ψήφισμα για τους πρώην περιορισμούς του εναέριου χώρου του Κόλπου θα συμβάλει στη διασφάλιση ότι τα σημαντικά κοινωνικοοικονομικά οφέλη της διεθνούς αεροπορικής συνδεσιμότητας μπορούν να βελτιστοποιηθούν καλύτερα μεταξύ όλων των ενδιαφερομένων χωρών», σχολίασε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Salvatore Sciacchitano .

«Ο ρόλος της ICAO είναι να συνεργαστεί με και μεταξύ κυρίαρχων κρατών για να εξασφαλίσει περισσότερους ανοιχτούς ουρανούς παγκοσμίως, και να βελτιώνει συνεχώς τα επίπεδα ασφάλειας, ασφάλειας και βιωσιμότητας των αερομεταφορών».

Ο Γενικός Γραμματέας του ICAO Δρ. Fang Liu χαιρέτισε επίσης τις νέες εξελίξεις από τον Κόλπο, υπενθυμίζοντας ότι η Γραμματεία της ICAO, μέσω του Περιφερειακού Γραφείου της στο Κάιρο, είχε καθιερώσει γρήγορα διαδρομές έκτακτης ανάγκης για να εξασφαλίσει την ασφάλεια και την κανονικότητα των διεθνών πτήσεων εντός και εκτός του Κατάρ όταν επιβλήθηκαν πρώτα περιορισμοί.

«Ήμασταν ευγνώμονες που εκπληρώσαμε αυτόν τον σημαντικό ρόλο όταν μας ζητήθηκε», σημείωσε.