Σε σκόπελο φαίνεται πως έχει πέσει η επανεκκίνηση της ταξιδιωτικής βιομηχανίας της Αμερικής. Αυτό προκύπτει από πρόσφατη δημοσκόπηση των Yahoo Finance και The Harris Poll.

«Οι περισσότεροι Αμερικανοί είναι πρόθυμοι να αρχίσουν να ταξιδεύουν ξανά, αλλά η πιθανότητα ταξιδιού μπορεί επίσης να επηρεαστεί από την έλλειψη διαθέσιμου εισοδήματος καθώς και την κατάσταση εμβολιασμού». Αυτό αποκάλυψαν οι αναλυτές του Harris Poll.

  • Μόνο το 14% των Αμερικανών έχουν κάνει κράτηση για ταξίδια εκτός πολιτείας το 2021, και
  • μόλις το 28% των Αμερικανών σκοπεύουν να ταξιδέψουν εκτός κράτους εντός τριών μηνών από τον εμβολιασμό. (Περίπου 4 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν εμβολιαστεί μέχρι τώρα).

Πως αισθάνονται για τα ταξίδια

Οι μισοί ερωτηθέντες δήλωσαν ότι σκοπεύουν να ταξιδέψουν εκτός πολιτείας εντός έξι μηνών από τα εμβόλια τους.

Για τους περισσότερους, τα ταξίδια εξαρτώνται από τη λήψη των εμβολίων.

Το 61% του δείγματος 1.015 ερωτηθέντων δεν θα αισθανόταν άνετα να ταξιδεύουν χωρίς τους πυροβολισμούς τους.

Παραδόξως, μόνο το 50% των ερωτηθέντων 65 ετών και άνω δηλώνουν ότι δεν θα αισθανόταν άνετα να ταξιδεύουν.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη στις 18-21 Δεκεμβρίου.

Tα χρήματα σημαντικός παράγοντας

«Οι νεαροί ενήλικες έχουν σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες να ταξιδεύουν λιγότερο συχνά το χρόνο μετά τον εμβολιασμό τους σε σύγκριση με τους ηλικιωμένους», αναφέρει η ανάλυση Harris.

Σύμφωνα με την έρευνα:

Το 54% των ατόμων ηλικίας 18 έως 34 ετών δεν μπόρεσαν να εξοικονομήσουν χρήματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σε σύγκριση με λίγο λιγότερο (49%) των ατόμων άνω των 65 ετών.

Σε άνοδο το φαγητό εκτός σπιτιού

Σύμφωνα με την έρευνα Yahoo Finance-Harris Poll, το 68% των Αμερικανών που σκοπεύουν να εμβολιαστούν δήλωσαν ότι θα έβγαιναν να φάνε έξω πιο συχνά ή περίπου το ίδιο όπως πριν από την πανδημία μόλις λάβουν το εμβόλιο.

Αυτό για άλλη μια φορά σταθμίστηκε από την ηλικία.

Οι πλουσιότεροι Αμερικανοί άνω των 65 προετοιμάζονται για τα τοπικά εστιατόρια σε ποσοστό 80% έναντι του 68% για τις ηλικίες των 18 έως 34.

«Στην πραγματικότητα, οι Αμερικανοί 65+ είναι η ηλικιακή ομάδα που ενδιαφέρεται περισσότερο να φάει ξανά το έτος μετά τον εμβολιασμό τους για το Covid-19», έγραψαν οι αναλυτές του Harris Poll.