Χθες το βράδυ, η πτήση KM423 της Air Malta από τις Βρυξέλλες προς τη Μάλτα μετέφερε την πρώτη αποστολή του εμβολίου Moderna COVID-19 στα νησιά.

Περισσότερες αποστολές αναμένονται τις επόμενες εβδομάδες. Αυτό το εμβόλιο είναι το δεύτερο εμβόλιο που έχει εγκριθεί για χρήση στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Τους τελευταίους μήνες, η Air Malta ετοιμάζεται να μεταφέρει τέτοιες αποστολές λαμβάνοντας τις απαραίτητες πιστοποιήσεις και ενημερώνοντας τις επιχειρησιακές διαδικασίες και διαδικασίες της.

Τέτοιες αλλαγές επέτρεψαν επίσης στην αεροπορική εταιρεία να χρησιμοποιήσει την καμπίνα των επιβατών για να μεταφέρει ανθρωπιστικό και ιατρικό εξοπλισμό και προμήθειες με ταχύ αλλά ασφαλή τρόπο μεγιστοποιώντας έτσι την ικανότητα του στόλου της αεροπορικής εταιρείας.

Σχολιάζοντας την άφιξη του εμβολίου στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Μάλτας, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της Air Malta, David G. Curmi, δήλωσε: « Είμαστε ενθουσιασμένοι που συμμετέχουμε σε αυτήν την παγκόσμια προσπάθεια μεταφοράς αυτού του εμβολίου και βοηθώντας τα Νησιά μας να επιτύχουν ασυλία έναντι αυτής της ασθένειας που έχει προκάλεσε τόσα βάσανα στον παγκόσμιο πληθυσμό. Το COVID-19 έριξε τη βιομηχανία των αερομεταφορών σε μια βαθιά κρίση, αλλά η βιομηχανία θα είναι τελικά ο κύριος μοχλός που θα βοηθήσει στον τερματισμό αυτής της πανδημίας. Η Air Malta θα συνεχίσει να είναι στρατηγικής σημασίας για τα νησιά αυξάνοντας και προσφέροντας υποστήριξη όταν προκύψει ανάγκη. ”