Η Ryanair ζήτησε σήμερα από τη βελγική κυβέρνηση να σώσει τον τουρισμό και χιλιάδες θέσεις εργασίας, εφαρμόζοντας προγράμματα κινήτρων για τη μείωση των τελών αεροδρομίου και προσγείωσης και την τόνωση της ανάκτησης των επιβατών στους αερολιμένες South Charleroi και National Brussels για το καλοκαίρι του 2021.

Αντί να σπαταλήσει 290 εκατ. ευρώ των χρημάτων των φορολογουμένων για τη διάσωση της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Brussels Airlines (« μέσω παράνομης κρατικής ενίσχυσης» ), η Ryanair καλεί τη βελγική κυβέρνηση να αναλάβει άμεση δράση για τη μείωση των τελών αεροδρομίου και προσγείωσης που θα βοηθήσουν στην προστασία ζωτικών συνδέσεων αεροπορικών μεταφορών.

Η Ryanair συνεργάστηκε με αεροδρόμια και κυβερνήσεις σε όλη την Ευρώπη για να εξασφαλίσει τη μείωση των χρεώσεων αεροδρομίου. Η βελγική κυβέρνηση θα πρέπει να υποστηρίξει συστήματα παροχής κινήτρων για τους επιβάτες στα αεροδρόμια Charleroi και Brussels, διαθέσιμα σε όλες τις αεροπορικές εταιρείες σε ισότιμη βάση για την αποκατάσταση και αύξηση της κίνησης από το καλοκαίρι του 2021.

Εκπρόσωπος της Ryanair είπε:

“Αντιτιθέμεθα σε οποιαδήποτε κρατική ενίσχυση που δεν είναι διαφανής και μεροληπτική. Η Βελγική Κυβέρνηση έχει απασχοληθεί με την αποστολή 290 εκατομμυρίων ευρώ από Βέλγους φορολογούμενους στη Φρανκφούρτη για να διασώσει μια γερμανική αεροπορική εταιρεία, όταν η Lufthansa λέει ότι δεν χρειάζονται καν αυτά τα χρήματα, και ωστόσο αυτή η κυβέρνηση απέτυχε να εφαρμόσει σχέδια παροχής κινήτρων που θα βοηθήσουν την ανάκτηση αριθμών επιβατών για το καλοκαίρι του 2021 που υποστηρίζει θέσεις εργασίας στο  στα βελγικά αεροδρόμια.

Σε μια εποχή που η αεροπορία διέρχεται τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία της, η κυβέρνηση και τα αεροδρόμια θα πρέπει να εφαρμόζουν νέα συστήματα κινήτρων που μειώνουν τα τέλη αεροδρομίου και προσγείωσης σε όλα τα βελγικά αεροδρόμια και ενθαρρύνουν την ανάκαμψη αντί να στέλνουν χρήματα Βέλγων φορολογουμένων στη Φρανκφούρτη”.