Τo Κέντρo Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) ανακοίνωσαν ότι θα απαιτείται μια αρνητική δοκιμή Covid-19 από όλους τους επιβάτες αεροπορικών που εισέρχονται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πριν από την αναχώρηση των ταξιδιωτών για τις Ηνωμένες Πολιτείες, μια απαιτούμενη δοκιμή, σε συνδυασμό με τις συστάσεις του CDC για να δοκιμαστούν ξανά 3-5 ημέρες μετά την άφιξη και να μείνουν σπίτι για 7 ημέρες μετά το ταξίδι, θα βοηθήσει στην επιβράδυνση της εξάπλωσης του COVID-19 στις κοινότητες των ΗΠΑ.

Οι δοκιμές πριν από την αναχώρηση με αποτελέσματα γνωστά και τα οποία έχουν ληφθεί υπόψη πριν από την έναρξη του ταξιδιού θα βοηθήσουν στον εντοπισμό μολυσμένων ταξιδιωτών πριν επιβιβαστούν σε αεροπλάνα.

Οι επιβάτες των αερομεταφορών οφείλουν να υποβληθούν σε δοκιμή εντός 3 ημερών πριν από την αναχώρηση της πτήσης τους προς τις ΗΠΑ και να παρέχουν γραπτή τεκμηρίωση για το αποτέλεσμα των εργαστηριακών δοκιμών τους (έντυπο ή ηλεκτρονικό αντίγραφο) στην αεροπορική εταιρεία ή να παρέχουν τεκμηρίωση έχοντας αναρρώσει από τον COVID-19.

Οι αεροπορικές εταιρείες πρέπει να επιβεβαιώσουν το αρνητικό αποτέλεσμα της δοκιμής για όλους τους επιβάτες ή τα έγγραφα ανάκτησης πριν επιβιβαστούν.