Tο Παγκόσμιο Συμβούλιο Τουρισμού (wttc) , αναφέρει ότι περισσότερες από 100 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στη βιομηχανία του τουρισμού θα μπορούσαν να επιστρέψουν φέτος σε μια μετά την πανδημία ανάκαμψη.

Το WTTC είναι αισιόδοξο για μια τουριστική ανάκαμψη φέτος και αναμένει ένα ισχυρό τουριστικά καλοκαίρι.

Με μια θετική προοπτική λόγω των ισχυρών κρατήσεων στο foward, ο τομέας θα μπορούσε να δείξει σημάδια ανάκαμψης από τα τέλη Μαρτίου και μετά, λέει το WTTC.Η αισιοδοξία βασίζεται στις τελευταίες οικονομικές προβλέψεις του.

Λέει ότι έως 111 εκατομμύρια θέσεις εργασίας θα μπορούσαν να αναβιώσουν, αν και αυτό εξακολουθεί να είναι 17% κάτω από τα επίπεδα απασχόλησης του 2019.

«Υπάρχει σίγουρα ελπίδα στον ορίζοντα για τον παγκόσμιο ταξιδιωτικό και τουριστικό τομέα το επόμενο έτος, με την πιθανή ανάκαμψη έως και 111 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας. Αυτό το προβλεπόμενο αποτέλεσμα θα είναι τεράστια ανακούφιση  “, δήλωσε η Gloria Guevara, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος του WTTC.

“Τώρα πιστεύουμε ότι η επιστροφή του τομέα θα γίνει πραγματικότητα, εν μέρει χάρη στη δέσμευση και την αποφασιστικότητα του WTTC να σώσει και να στηρίξει τον τομέα, μέσα από μερικές από τις πιο σκοτεινές ημέρες πανδημίας”, συμπλήρωσε.

Το WTTC λέει ότι οι εμβολιασμοί ευρείας κλίμακας είναι κρίσιμοι για την αποκατάσταση των ταξιδιών, αλλά δεν μπορούν να βασίζονται σε αυτό μόνο.

Υποστηρίζει τη συνέχιση των δοκιμών κατά την αναχώρηση και την υποχρεωτική χρήση μάσκας παράλληλα με τους εμβολιασμούς.

Στην καλύτερη περίπτωση, η συμβολή του τουρισμού στο παγκόσμιο ΑΕγχΠ θα μειωθεί περίπου 17% σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2019, σε 7,4 τρισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Με μια πιο αργή ανάκαμψη, μια πιο απαισιόδοξη προβολή είναι μια πτώση 27%, δήλωσε το WTTC.