Η κυβέρνηση του Καναδά εισήγαγε νέα μέτρα για την αποτροπή περαιτέρω εισαγωγής και μετάδοσης του COVID-19 και νέων παραλλαγών του ιού στον Καναδά.

Η κυβέρνηση του Καναδά ανακοίνωσε νέους κανόνες για τα διεθνή ταξίδια, εκτός από την πολυεπίπεδη προσέγγιση για τον COVID-19 που έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή. Η κυβέρνηση και οι αεροπορικές εταιρείες του Καναδά συμφώνησαν να αναστείλουν όλες τις πτήσεις από και προς τις χώρες του Μεξικού και της Καραϊβικής έως τις 30 Απριλίου 2021.

Επιπλέον, με ισχύ απο τα μεσάνυχτα 3 Φεβρουαρίου 2021, εκτός από την απόδειξη αρνητικής δοκιμής πριν από την αναχώρηση , η Transport Canada θα επεκτείνει τους υφιστάμενους διεθνείς περιορισμούς πτήσεων που διοχετεύουν τις διεθνείς εμπορικές πτήσεις επιβατών σε τέσσερα αεροδρόμια του Καναδά : Montréal – Διεθνές Αεροδρόμιο Trudeau, Διεθνές Αεροδρόμιο Τορόντο Πίαρσον, Διεθνές Αεροδρόμιο Κάλγκαρυ και Διεθνές Αεροδρόμιο του Βανκούβερ.

Οι νέοι περιορισμοί θα περιλαμβάνουν προγραμματισμένες εμπορικές πτήσεις επιβατών που φτάνουν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Μεξικό, την Κεντρική Αμερική, την Καραϊβική και τη Νότια Αμερική , οι οποίες εξαιρέθηκαν από τον προηγούμενο περιορισμό.