Η ένωση αεροδρομίων ACI World υπέβαλε στο αεροδρόμιο του Μονάχου πιστοποιητικό για τη δέσμευσή του να αποτρέψει την περαιτέρω εξάπλωση της πανδημίας COVID-19.

Το «πιστοποιητικό υγείας ACI Airport» επιβεβαιώνει την επιτυχή εφαρμογή του αεροδρομίου του Μονάχου σε αποτελεσματικά μέτρα υγείας και ασφάλειας σύμφωνα με τις συστάσεις της ειδικής ομάδας για την ανάκαμψη της αεροπορίας του Συμβουλίου του ICAO και του κοινού πρωτοκόλλου ασφάλειας υγείας της EASA / ECDC. Οι οδηγίες ACI Europe για ασφαλή αεροπορικά ταξίδια εφαρμόζονται επίσης με συνέπεια στο αεροδρόμιο του Μονάχου.

Το πρόγραμμα διαπίστευσης υγείας ACI Airport καθιστά τα μέτρα υγείας και ασφάλειας στα αεροδρόμια μετρήσιμα και διαφανή για επιβάτες, υπαλλήλους και αρχές. Τα αεροδρόμια μπορούν να χρησιμοποιήσουν το πρόγραμμα για να ελέγξουν τα μέτρα και τις διαδικασίες τους και να τα πιστοποιήσουν από ανεξάρτητο μέρος. Με αυτόν τον τρόπο, το πρόγραμμα διασφαλίζει τη συμμόρφωση και την εφαρμογή των παγκόσμιων οδηγιών ICAO. Οι ταξιδιώτες μπορούν επομένως να είναι σίγουροι για την ποιότητα των προφυλάξεων υγείας και ασφάλειας στα αντίστοιχα αεροδρόμια.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας πιστοποίησης, των μέτρων απολύμανσης και καθαρισμού, εξετάστηκαν όλες οι προφυλάξεις που λαμβάνονται για τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς κοινωνικής απόστασης, ο εξαερισμός και ο κλιματισμός σε χώρους επιβατών, η καθοδήγηση διαδρομής και οι πληροφορίες που παρέχονται στους επιβάτες.

Ελήφθησαν υπόψη όλοι οι χώροι και οι διαδικασίες επιβατών, συμπεριλαμβανομένων των χώρων εισόδου και εξόδου, των μετρητών check-in, των σημείων ελέγχου ασφαλείας, των πυλών επιβίβασης, των σαλόνων, των μονάδων τροφοδοσίας και λιανικής, των επιβατών, των κυλιόμενων σκαλών, των ανελκυστήρων, των ελέγχων εισόδου και των αποσκευών.

Το αεροδρόμιο του Μονάχου σημείωσε υψηλή βαθμολογία σε όλους τους τομείς, ικανοποιώντας πλήρως τις αυστηρές απαιτήσεις.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να λάβουμε αυτό το σημαντικό βραβείο. Επιβεβαιώνει την πλήρη δέσμευσή μας να παρέχουμε στους επιβάτες και τους υπαλλήλους μια ασφαλή διαμονή στο αεροδρόμιο του Μονάχου. Αυτό συμβαδίζει επίσης με τη δέσμευσή μας για ποιότητα ως αεροδρόμιο πέντε αστέρων », δήλωσε ο Jost Lammers , Διευθύνων Σύμβουλος του Αεροδρομίου του Μονάχου.