Η SITA ανακοινώνει την κυκλοφορία του Health Protect – μιας βιομηχανικής λύσης, για να βοηθήσει τις αεροπορικές εταιρείες, τα αεροδρόμια, τις κυβερνήσεις και τους επιβάτες να μοιράζονται με ασφάλεια και ασφάλεια πληροφορίες σχετικά με τις δομές υγείας ή τους εμβολιασμούς που απαιτούνται κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί επιτυχημένες δοκιμές με ταξιδιώτες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, και σύντομα θα ξεκινήσουν στο αεροδρόμιο Malpensa του Μιλάνου .

Για πολλές χώρες, η οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία COVID-19 βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στα ταξίδια και τον τουρισμό. Καθώς οι κυβερνήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο αναζητούν έναν τρόπο για να ξαναρχίσουν ασφαλή ταξίδια μετά το COVID-19, η ικανότητα των επιβατών να μοιράζονται ζωτικές πληροφορίες για την υγεία, όπως τα αποτελέσματα των δοκιμών PCR ή το ιστορικό εμβολιασμού με τις αρχές, είναι όλο και πιο σημαντική. Το Health Protect της SITA επιτρέπει στις αεροπορικές εταιρείες και τους επιβάτες να υποβάλλουν αυτά τα απαιτούμενα έγγραφα με ασφάλεια και ασφάλεια σύμφωνα με συγκεκριμένες κυβερνητικές απαιτήσεις.

Ένα βασικό πλεονέκτημα είναι μια μοναδική ικανότητα να ενσωματώνεται απρόσκοπτα σε πολλαπλά ταξίδια ή «διαβατήρια υγείας», γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ αυτών των συστημάτων και των διαδικασιών αεροπορίας και συνόρων. Mε την ενσωμάτωση της διαδικασίας εκκίνησης επιβατών (APP), επιτρέπει στις αρχές να λαμβάνουν τεκμηριωμένη απόφαση εάν ένας επιβάτης μπορεί να ταξιδέψει στο σημείο του check-in, βελτιώνοντας την ασφάλεια όλων των επιβατών και αποφεύγοντας τις δαπανηρές πτήσεις με επιστροφή.

Οι επιβάτες χωρίς την απαιτούμενη τεκμηρίωση, θεωρούνται υψηλού κινδύνου και δεν θα μπορούν να κάνουν check in για την πτήση τους, διασφαλίζοντας ότι δεν ταξιδεύουν στο αεροδρόμιο. Διευκολύνοντας τη συμπερίληψη των συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης σε υπάρχοντα, αποδεδειγμένα και αξιόπιστα συστήματα επεξεργασίας επιβατών, το Health Protect ελαχιστοποιεί τον επιχειρησιακό και τεχνικό αντίκτυπο στους αερομεταφορείς και τους λιμένες.

Συνδυάζοντας τη λειτουργικότητα των εντύπων εντοπισμού επιβατών, των υγειονομικών βεβαιώσεων και των δηλώσεων ταξιδιού, καθώς και της Ηλεκτρονικής Ταξιδιωτικής Εξουσιοδότησης (ETA), το Health Protect θα προσφέρει εμπιστοσύνη σε όλους τους ενδιαφερόμενους να ταξιδέψουν ξανά, με ασφάλεια, υποστηρίζοντας μια απρόσκοπτη και ανέπαφη διαδρομή επιβατών. Θα παρέχει επίσης βεβαιότητα στους επιβάτες ότι διαθέτουν τα σωστά έγγραφα πριν από την αναχώρηση, ζωτικής σημασίας σε μια στιγμή που οι κανονισμοί περί συνόρων αλλάζουν τακτικά.

Στο αεροδρόμιο, η Health Protect ενσωματώνεται επίσης με τα υπάρχοντα συστήματα επεξεργασίας επιβατών αεροδρομίου για την επαλήθευση της κατάστασης της υγείας του επιβάτη σε κάθε σημείο της διαδικασίας χρησιμοποιώντας την τεχνολογία παρακολούθησης ροής επιβατών SITA Flex.