Σύνταξη: tourismtoday.gr

Το ταμείο ανακούφισης COVID-19 του ιδρύματος Tui Care βοήθησε 40.000 άτομα σε προορισμούς που δραστηριοποιείται η TUI. Όπως το Μεξικό, η Τζαμάικα, η Αίγυπτος, το Μαρόκο, η Ισπανία και το Πράσινο Ακρωτήριο.

Το πρόγραμμα Corona Relief Fund που λαμβάνει χρήματα από πελάτες και δωρεές εργαζομένων θα συνεχίσει το έργο του και το 2021.
Και από κοινού με τοπικούς εταίρους της TUI συνεργάζεται για την παροχή τροφίμων, γευμάτων και ειδών υγιεινής σε μειονεκτούντα άτομα. Χρησιμοποιώντας μεταφορικά μέσα της TUI για τη διανομή πακέτων βοήθειας.

“Πολλοί άνθρωποι σε προορισμούς διακοπών έχουν χάσει τα προς το ζην λόγω της πανδημίας και των ταξιδιωτικών περιορισμών, λέει ο Τόμας Έλμπερκ πρόεδρος του Ιδρύματος Tui Care.
Για αυτούς υπάρχει θέμα βασικών αναγκών.”

Στην Χουργκάντα ​​της Αιγύπτου, πρώην υπάλληλοι της TUI και τοπικοί εθελοντές βοηθούν στη διανομή συσκευασιών τροφίμων και προϊόντων υγιεινής με οχήματα του ταξιδιωτικού οργανισμού.

Στο μεξικάνικο θέρετρο Πλάγια ντελ Κάρμεν, το προσωπικό και οι εθελοντές της TUI συνεργάζονται με τοπικές φιλανθρωπικές οργανώσεις για την παροχή τροφίμων και εκπαιδευτικών ευκαιριών.

Όπως υπογραμμίζει ο Ίαν Τσάπμαν, επικεφαλής της TUI Musement “η παροχή πακέτων βοήθειας όχι μόνο υποστηρίζει οικογένειες σε προορισμούς διακοπών που βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αλλά δημιουργεί θέσεις εργασίας και ακόμη και μια κοινότητα εθελοντών σε περιόδους κρίσης”.