Η Etihad Airways, η εθνική αεροπορική εταιρεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και η Gulf Air, η εθνική αεροπορική εταιρεία του Βασιλείου του Μπαχρέιν, υπέγραψαν μια Συμφωνία Στρατηγικής Εμπορικής Συνεργασίας (SCCA) για να εμβαθύνουν τη συνεργασία τους μεταξύ του Αμπού Ντάμπι και του Μπαχρέιν και πέρα ​​από τους αντίστοιχους κόμβους.

Το ευρύ φάσμα SCCA, με την επιφύλαξη λήψης εφαρμοστέων κυβερνητικών και κανονιστικών εγκρίσεων, ορίζει συγκεκριμένες δράσεις για την εμβάθυνση και διεύρυνση της εμπορικής συνεργασίας, βασιζόμενη στο Μνημόνιο Συνεργασίας (MOU) που υπέγραψαν οι αεροπορικές εταιρείες το 2018.

Το SCCA προβλέπει μια σταδιακή προσέγγιση για στενότερη συνεργασία μεταξύ των εταίρων. Στην πρώτη φάση, έως τον Ιούνιο του 2021, το πεδίο εφαρμογής της συμφωνίας κοινού κωδικού των εταίρων, που υπεγράφη για πρώτη φορά το 2019, θα διευρυνθεί σημαντικά. Η Etihad και η Gulf Air θα μπορούν να προσφέρουν έως και 30 συνδυασμένους προορισμούς πέρα ​​από τους κόμβους του Αμπού Ντάμπι και του Μπαχρέιν, σε όλη τη Μέση Ανατολή, την Αφρική, την Ευρώπη και την Ασία.

Οι εταίροι θα συνεργαστούν για τη βελτιστοποίηση κοινών επιχειρήσεων στη διαδρομή Αμπού Ντάμπι-Μπαχρέιν, με βελτιώσεις στη συνδεσιμότητα δικτύου σε κάθε κόμβο των εταίρων. Οι συνεργάτες θα βελτιώσουν επίσης τις αντίστοιχες προσφορές τους σε πελάτες υψηλού επιπέδου των Etihad Guest και Falconflyer, συμπεριλαμβανομένης της αμοιβαίας πρόσβασης στο σαλόνι στα κέντρα και ενισχυμένη αναγνώριση μέσω του ταξιδιού ενός επισκέπτη, ανεξάρτητα από την αεροπορική εταιρεία που λειτουργεί.

Επιπλέον, οι συνεργάτες θα συνεργαστούν για να βελτιώσουν το ταξίδι των πελατών στο , καθιστώντας το πιο απρόσκοπτη, ανεξάρτητα από τον αερομεταφορέα, με βελτιωμένες και εναρμονισμένες πολιτικές και προϊόντα σε τομείς όπως αποσκευές και βοηθητικές υπηρεσίες.

Το MOU του 2018 προέβλεπε επίσης εξερεύνηση MRO, εκπαίδευση πιλότων και πληρωμάτων και ευκαιρίες φορτίου, τις οποίες τα μέρη θα επανέλθουν τώρα υπό το φως των τρεχουσών ευκαιριών αγοράς και των απαιτήσεων της εταιρείας.