Ενώ η άνευ προηγουμένου επιδημία COVID-19 μπορεί να έχει προκαλέσει σημαντικές διαταραχές, η αγορά ιατρικού τουρισμού αναμένεται να αυξηθεί στο 12% CAGR το 2021

Μεταξύ 2020 και 2030, η αγορά αναμένεται να παρουσιάσει 12,3% CAGR, καθώς ο αριθμός των ιατρικών τουριστών αναμένεται να αυξηθεί στο 11% κατά την ίδια περίοδο, σύμφωνα με νέα μελέτη από πιστοποιημένη εταιρεία έρευνας και συμβούλων αγοράς της ESOMAR.

Παράγοντες όπως η αύξηση του κόστους της υγειονομικής περίθαλψης στη Δύση, η αύξηση της συχνότητας εμφάνισης χρόνιων παθήσεων και η αυξανόμενη ζήτηση για διάφορες αισθητικές επεμβάσεις έχουν οδηγήσει στον αυξημένο ιατρικό τουρισμό.

Η διαθεσιμότητα φθηνότερων θεραπευτικών επιλογών στο εξωτερικό χωρίς συμβιβασμούς στο γενικό επίπεδο και την ποιότητα των υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης είναι ο κύριος οδηγός του ιατρικού τουρισμού στην Ανατολή. Ο τομέας συμβάλλει σημαντικά στη δημιουργία εσόδων στις αναπτυσσόμενες οικονομίες, γεγονός που έχει ως κίνητρο τις κυβερνητικές ενισχύσεις.

Εκτός αυτού, διάφορα κυβερνητικά και μη κυβερνητικά μηχανήματα συμβάλλουν σε εκστρατείες για την ενθάρρυνση του ιατρικού τουρισμού. Οι προσπάθειές τους είναι ενδεικτικές των ευκαιριών που υπάρχουν στον τομέα. Για παράδειγμα, η Τουριστική Αρχή της Ταϊλάνδης ξεκίνησε μια πολύ αποτελεσματική ηλεκτρονική εκστρατεία πριν από δύο χρόνια για να επιβεβαιώσει τη θέση της χώρας στο παγκόσμιο ιατρικό τουρισμό. Εκτός αυτού, ξεκινούν διάφορες εκστρατείες στην Ινδία για την προώθηση γιόγκα και πνευματικών κέντρων στη χώρα.

Ο ιατρικός τουρισμός δείχνει ανθεκτικότητα στον COVID-19

Παρόλο που η άνευ προηγουμένου επιδημία COVID-19 μπορεί να προκάλεσε σημαντικές διαταραχές, η ανάκαμψη είναι έτοιμη, χάρη στην άμεση ανταπόκριση των κυβερνήσεων σε όλο τον κόσμο. Η απάντηση της Ταϊλάνδης στην τρέχουσα πανδημία, για παράδειγμα, κέρδισε επαίνους από τα Ηνωμένα Έθνη, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και άλλους εμπειρογνώμονες σε όλο τον κόσμο. Η Ταϊλάνδη κατατάσσεται μεταξύ των πέντε πρώτων χωρών μεταξύ των 184 όσον αφορά την αποτελεσματικότητα της μάχης τους ενάντια στον ιό.

Σύμφωνα με το Συμβούλιο Επενδύσεων της Ταϊλάνδης, υποβλήθηκαν περισσότερες από 50 αιτήσεις για επενδύσεις, αξίας άνω των 400 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020 για την εισαγωγή μιας σειράς νέων μέτρων, επιταχύνοντας τις επενδύσεις στον ιατρικό τομέα. Τα προληπτικά μέτρα που λαμβάνονται από κυβερνητικούς και μη κυβερνητικούς οργανισμούς θα επιτρέψουν την αγορά του ιατρικού τουρισμού παρά τις απώλειες που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του COVID-19.