Οι μισοί Βρετανοί δεν περιμένουν να επιστρέψουν σε κανονικά επίπεδα τα ταξίδια αναψυχής ακόμα και μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.

Αυτό προέκυψε από πρόσφατη δημοσκόπηση της εταιρείας LEK Consulting σε 1.665 κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου. Η έρευνα διεξήχθη πριν ανακοινωθεί ο οδικός χάρτης επανεκκίνησης του τουρισμού από τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.

Διαπιστώθηκε μάλιστα ότι το 22% δεν θα ταξιδέψει όσο συχνά ταξίδευε, ακόμη και μετά την εφαρμογή συστημάτων διαχείρισης της υγείας.

Οι μισοί από αυτούς που ερωτήθηκαν δεν αναμένουν να επιστρέψουν σε επίπεδα διακοπών πριν από το Covid-19 ή τουλάχιστον έως ότου υπάρξει αποτελεσματική συνεχής διαχείριση του ιού.

Ακριβώς πάνω από το ένα τέταρτο (27%) των ερωτηθέντων συνδέει την αναμενόμενη επιστροφή τους σε κανονικά επίπεδα ταξιδιών αναψυχής με το πρόγραμμα εμβολιασμού της κυβέρνησης.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι η ανάκαμψη της ταξιδιωτικής ζήτησης είναι πιθανό να διαφέρει ανάλογα με τα δημογραφικά στοιχεία του πληθυσμού:

  • Το 60% των ερωτηθέντων άνω των 70 ετών να είναι απίθανο να επιστρέψουν στις ταξιδιωτικές τους συνήθειες ακόμη και μετά τον εμβολιασμό τους.
  • Οι γυναίκες φαίνεται επίσης να είναι πιο απρόθυμες να επιστρέψουν στα κανονικά επίπεδα ταξιδιού σε σύγκριση με τους άνδρες. Το 25% δηλώνει ότι δεν θα ταξιδέψει όσο συνήθως, έναντι 17% για τους άνδρες.
  • Οι στάσεις απέναντι στα ταξίδια αναψυχής δεν φαίνεται να διαφέρουν σημαντικά σε διαφορετικές περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου.