Αλλάζει στόχευση για την επανεκκίνηση του τουρισμού της η Ταϊλάνδη.

Ειδικότερα, η χώρα εγκαταλείπει την εστίαση στους τουρίστες που πληρώνουν σε μετρητά και πιστωτικές κάρτες και προσπαθεί να προσελκύσει fans των κρυπτονομισμάτων. Ιδιαίτερα εκείνους από την Ιαπωνία.

Πιο αναλυτικά, συνάπτει συνεργασίες με τοπικές επιχειρήσεις και παρόχους τουρισμού για να καταστήσει δυνατή την πληρωμή με κρυπτονομίσματα.

Η Bangkok Post αναφέρει ότι η Ταϊλάνδη ασχολείται ενεργά με προσφορές για να προσελκύσει πλούσιους κατόχους κρυπτονομισμάτων.

“Εάν μπορούμε να προετοιμάσουμε τη χώρα για την αγορά κρυπτονομισμάτων, αυτό θα βοηθήσει στην προσέλκυση περισσότερων ευκαιριών από τουρίστες με υψηλές δαπάνες. Ειδικά, από τις νέες και πλούσιες γενιές”. Αυτό ανέφερε σε δήλωσή του στη Bangkok Post, ο Διοικητής της Τουριστικής Αρχής της Ταϊλάνδης, Yuthasak Supasorn.

Πως θα λειτουργήσει

Η κυβέρνηση ζήτησε από τα τοπικά ξενοδοχεία να αποδεχτούν τα κρυπτονομίσματα ως μέθοδο πληρωμής. Οι επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας αντιστάθηκαν αρχικά. Ωστόσο, καθώς οι δυνητικοί πελάτες που κατέχουν κρυπτονομίσματα συνεχίζουν να αυξάνονται και τα δημογραφικά δεδομένα δείχνουν ότι τείνουν να ξοδεύουν περισσότερα, η αποδοχή γίνεται μεγαλύτερη.